Tanga og tumulter i New York

Den største av alle kunstparader i New York går av stabelen 30. juni. Møt New Yorks havfruer.

Ikke havfruer dette - kanskje er det vannmaneter?
Ikke havfruer dette - kanskje er det vannmaneter? Vis mer
Det er ikke bare voksne havfruer som deltar i paraden, her en ekte havfrøken.
Det er ikke bare voksne havfruer som deltar i paraden, her en ekte havfrøken. Vis mer
Det er ikke bare damene som flyr lettkledt rundt på Coney Island under havfrueparaden. Her en real Kong Neptun.
Det er ikke bare damene som flyr lettkledt rundt på Coney Island under havfrueparaden. Her en real Kong Neptun. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hvert år dukker de opp igjen. Uttallige utgaver av Kong Neptun, havfruer og havbarn, ja til og med havkjæledyr. I New York feires sommeren med en gigantisk havfrueparade på Coney Island. I år skjer dette den 30. juni, klokken 14.

Alle slags havsvesener

Paraden består av kvinnelige havfruer, mannlige Neptuner og barn og dyr med havsinspirerte kostymer. Til og med biler med marine aspirasjoner kan delta. Det blir selvsagt også premier og kåringer etter paraden.

Regn eller sol? Uansett blir det havfrueparade, lover arrangørene.

Bli en havfrue du også
Kjenner du skjelving i skjellene og blafring i gjellene ved tanken på en slik parade, er det faktisk mulig å delta. Da må du møte opp på KeySpan Park på Surf Ave og West 19th St. mellom klokka 10 og 12 lørdag 30. juni. Det koster fem dollar for barn, og ti dollar for voksne. Grupper på mer enn tre betaler 20 dollar.

Gratis å se på

Nesten 20 år har havfrueparaden bak seg, og evenementet har blitt så stort at paraden nå holdes i det flunkende nye Brooklyn Cyclones stadion. For ti dollar kan du sikre deg et sete, eller du kan se paraden gratis langs Surf Ave og Steeplechase Pier.

Coney Island ligger helt sør i Brooklyn, mot Atlanterhavet, 18 kilometer fra nedre Manhattan i New York City.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.