Tallinn: Fem ting du må gjøre

Fra den øvre delen av gamlebyen er det flott utsikt over byen. Foto: Visit Tallinn Foto: Visit Tallinn
Fra den øvre delen av gamlebyen er det flott utsikt over byen. Foto: Visit Tallinn Foto: Visit Tallinn Vis mer


  • Trask opp bakkene den øvre delen av gamlebyen og til utkikkspunktet der du kan skue utover den nedre delen av gamlebyen, havna og Tallinn forøvrig. Knips, knips.

  • Stikk innom en av håndtverksbutikkene i byen - det ligger mange i gaten Vene noen minutter unna bytorget. Perfekte gavebutikker. Dronning Sonja og Hillary Clinton har forresten besøkt Katariina Guild, et verksted der det lages hatter, strikkemote, skinnprodukter osv.

  • Du behøver ikke spise bjørn eller villsvin, men sett deg uansett på en av de tradisjonelle kroene og kom i middelalderstemning.

  • For å få mest mulig ut av den rike historien til Tallins gamleby bør du bli med på en guidet tur, leie en audioguide og gå alene, eller i hvert fall få med deg noen forklarende brosjyrer fra turistkontoret på bytorget. Uansett - det er i gamlebyen du finner Tallinns beste atmosfære.

  • Er du kunstinteressert bør du ta turen til kunstmuseet Kumu, som huser de estiske klassikerne og nyere moderne kunst. Hvis du blir trøtt av museumsluft slår du heller ihjel tiden på en av de mange hyggelige kaféene i byen.