Tahiti: Paradiset lokker

Prisca Frogier har reist fra fra Tahiti for å promotere øyriket i Norge.

Prisca Frogier trosser jetlag og kulde for å fortelle norske reisende om Tahiti.
Prisca Frogier trosser jetlag og kulde for å fortelle norske reisende om Tahiti. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Tahiti er en destinasjon mange av oss kun har drømt om. Det ønsker Prisca Frogier i Tahiti Tourisme å gjøre noe med. For første gang har øyriket sin egen stand på den norske reiselivsmessen, og de ønsker sine besøkende velkommen med sin velduftende nasjonalblomst Tiare.

- Vi gir en krans av disse blomstene til alle besøkende som lander på flyplassen, forteller Frogier. - Når de reiser får de et kjede av skjell.

Fransk og engelsk

Øyriket i Stillehavet er selvstendig med egen regjering og eget styre. Øya har en fransk høykommisær, og nær tilknytnig til Frankrike. Alle innbyggerne her har franske pass, og med den nære kontakten med Europa følger visumfrihet for alle europeiske innbyggere som vil besøke paradisøyene.

- Vi har vårt eget polynesiske språk, i tillegg snakker alle fransk og mange engelsk, forteller Frogier.

Det bør altså ikke by på problemer å gjøre seg forstått på disse Stillehavsøyene.

25 grader i vannet, 30 i lufta

Øyparadiset har evig sommer, med varmt vann og enda varmere luft. Mange tenker at det er veldig dyrt her, og det er det nok skal du bo på femstjerners hotell, og bungalower på påler i vannet. Men Frogier fremhever at det er mulig å bo billig også på Tahiti.

- Det finnes både bed&breakfast her, samt pensjonater og strandbungalower som leies ut av private. Tahiti er ikke bare for honeymooners og rike turister, påpeker Frogier som ønsker alle typer turister velkommen til Tahitis øyer.

Det tar imidlertid noen timer å komme seg dit: Først reiser du til Paris. Derfra går ruten via Los Angeles til Tahiti. Regn med et døgn på reisefot - minst, og ta gjerne noen dager i LA for å gjøre flyreisen mer overkommelig, anbefaler Frogier som selv kom direkte fra Tahiti for å delta på reiselivsmessen i Oslo.

  • Videre til neste reisetips.

  • Tilbake til forrige sak.