Ta turen til Sydney-OL!

Om 44 dager blir Sydney vertsby for en av verdens aller største begivenheter – Sommer OL. Og du kan faktisk være der!

Publisert

Men det koster - som alle slike store arrangementer gjør! Ønsker du full pakke – fly, hotell og billetter til de mer populære grenene må du regne med å slå et stort hull på sparegrisen. Reisebyrået Nymann & Schultz har leid en egen båt midt i Sydneys hjerte, Darling Harbour, og tilbyr pakketurer, klappet og klart!

For deg med tykk lommebok

Sydney. En <i>monorail</i> på sin runde rundt sentrum. Toget går på én skinne, vel fire meter over bakken.
Sydney. En monorail på sin runde rundt sentrum. Toget går på én skinne, vel fire meter over bakken. Vis mer

Olympiaden åpner den 15. september og takker for seg den 1. oktober. Nymann & Schultz har fire mulige avganger, den første med avreise den 12. september. Du får fly tur/retur Oslo – Sydney, fem netter med overnatting og full pensjon på luksusskipet ”The Explorer” og transport til og fra flyplassen og til og fra arenaene. Prislappen? 47.500 kroner! Billetter er tilgjengelige til de aller fleste grenene utenom åpnings- og avslutningsseremonien, men de kommer utenom pakkeprisen.

En pris som nok kan ekskludere noen og enhver!

Andre alternativer

Heldigvis finnes det alternativer, og som alltid blir det langt billigere hvis du selv tar på deg jobben som turleder og organisator. Flybilletter selges fra kroner 14.000. Reisebyrået Via Flyspesialisten har eksempelvis ledige plasser med Singapore Airlines fra Oslo til Sydney, tur/retur, for kr 14.605.

Billetter til grenene da? Billettsalget har hittil vært en skuffelse for arrangørene, og det er per i dag mulig å skaffe seg billetter til de aller fleste grenene. Enklest er det å bestille over nett. På Sydney-OL sin offisielle nettside finner du en oversikt over ledige billetter og hvordan du går frem for å bestille. Alt du trenger er en e-post adresse og et VISA kort. Billettene kan du hente selv ved et billettkontor i Sydney.

Prisen på billettene kan variere fra 180 kroner til godt over 8.000. Som et eksempel får du gode billetter til begge finalene i håndball for rundt 600 kroner. De fleste billettene bør du få for under tusenlappen, alt avhengig av kategori og sportens popularitet.

Tak over hodet

Det store problemet blir selvfølgelig å skaffe seg et hotell. I forkant av OL har det blitt oppført 34 nye hotell i Sydney, og dermed tusenvis av rom. Likevel vil du etter all sannsynlighet få beskjeden ’fullt!’ hvis du forsøker å søke etter ledige værelser over nett. Saken er at hotellene ikke nødvendigvis er fulle, men at rommene er bortbestilt. Tar du sjansen og venter til du kommer ned, er det derfor stor sannsynlighet for at du vil finne ledige alternativer i og rundt byen.

De eneste ledige hotellene vi klare å finne frem til var The Observatory Hotell i Sydney sentrum og City Crown Lodge International i forstaden Surry Hills. The Observatory har rom til rundt 3.000 kroner natten, mens City Crown tilbyr enkeltrom til rundt 800 kroner natten.

Billig reise?

Lysten på ferie om ikke til Sydney? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt for de siste og billigste tilbudene. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer