Ta "time out" på spa

Mudder i fjeset og nyskrubbede ben – det dukker stadig opp nye skjønnhetsklinikker med mulighet for lange og korte opphold.

Spa: De norske helse- og skjønnhetsinstitusjonene mener at folk i mye større grad enn tidligere har <i>råd til</i> å ta for seg av et voksende spa-tilbud.<br />
Foto: Håvard Chr. Hana
Spa: De norske helse- og skjønnhetsinstitusjonene mener at folk i mye større grad enn tidligere har råd til å ta for seg av et voksende spa-tilbud.
Foto: Håvard Chr. HanaVis mer

Den belgiske byen Spa har gitt navn til den moderne oppfriskeren. Siden åttitallet har spa-begrepet, som opprinnelig betyr kurbad, blitt utvidet. Nå omfattes også hud- og kroppspleie, nedstressing og hvile, kosthold og mosjon i begrepet.

Hud- og kroppspleie, som omfatter for eksempel øyenbrynsnapping, rens og skrubb, massasje og hårfjerning, er stort i USA og ute i Europa. I Norge er ikke utvalget det største, men vi kommer ruslende etter også på skjønnhetsfronten. Flere kurbad, spas og helseheimer melder om en sterkt økende interesse for disse tjenestene.

Jerry Hall, Mel C

Både Jerry Hall og Spice Girls` Mel C har fått behandling på Grand Helse- og skjønnhetspleie i åttende etasje på Oslo-hotellet. Det later likevel til at også andre er interessert i en forskjønnende kur.

- Alle typer mennesker kommer hit på jevnlige behandlinger, forteller hudpleier Marit Bjelland på Grand Helse- og skjønnhetspleie.

Hun sier videre at etterspørselen etter denne typen tjenester øker.

- Flere er mer opptatt av egenpleie og velvære, og flere har også råd til egenpleie. Vi ser jo også at bedrifter spanderer behandling på sine ansatte som et ledd i å forebygge sykefravær.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Utbrent

Kroppsleiesentrene fokuserer ofte like mye på helse og å forebygge skader og utbrenthet i dagliglivet, som på det rent kosmetiske.

- Vi kan hjelpe til ved utbrenthet, sier Tor Gunnar Hansen, daglig leder ved Maharishi Ayur Veda Helsesenter i Mesnalia, til DinSide.

Han forteller om de mange metodene de bruker for å få folk til slappe av og trekker særlig frem en behandling hvor man retter en oljestråle mot pannen. Etter sigende skal dette være svært beroligende, og også godt for huden. Ved dette helsesenteret har de hentet inspirasjon i India, og særlig oljer og urter blir benyttet i behandlingene.

- Her kan mor ta seg inn etter en fødsel, og vi lærer henne å massere babyen slik at den holder seg sunn.

Også de mange badelandene tilbyr dykk i så vel tyrkiske- som romerske bad kombinert med hudpleie og massasje. På enkelte av disse store badeanleggene er det også tilbud om ulike former for massasje. Sjekk DinSide Reises store badelandoversikt.

Ut på tur?

Lyst på et avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.