Sjekk opp hvem som tilbyr hva av skifrakt og du kan spare gode penger.
Sjekk opp hvem som tilbyr hva av skifrakt og du kan spare gode penger.Vis mer

Ta med skiene gratis på fly

Germanwings tilbyr gjennom hele vintersesongen i år gratis frakt av ski på sine flygninger, det samme gjør British Airways. Dette er gode penger spart.

Germanwings tilbyr fra denne sesongen gratis frakt av ski på sine flygninger. Dette tilbudet gjelder frem til 25. mars. Dessverre faller påsken utenfor perioden. Kun ett annet flyselskap i vår oversikt tilbyr samme gode som Germanwings, nemlig British Airways. Hos BA tilbyr de vinterfri skifrakt i perioden fra 1. november til 30. april 2007.

Penger spart

Alle prisene som er oppgitt hos flyselskapene i tabellen nederst på siden gjelder en vei. Turoperatører opererer kun med en pris for hele reisen, siden du uansett reiser tur/retur med disse selskapene.

Foto: Anders Bjerré Pedersen
Foto: Anders Bjerré Pedersen Vis mer


Forskjellig praksis

Flyselskapene opererer med ganske forskjellig praksis når det kommer til priser, hva som er inkludert/ ikke inkludert og hvordan de beregner hva som er tillatt å ta med seg.

SAS Braathens tar 100 kroner pr sett på sine innenlandsflygninger (ett sett inkluderer ett par ski, staver og støvler). Skal du fly utenlands er dette inkludert i flyprisen under forutsetning at det ikke overstiger tre kilo. Alt over dette belastes med 160 kroner i overvekt på bagasjen, i praksis vil det si at alle som reiser med skiutstyr må betale 160 kroner.

Norwegian inkluderer skiutstyret i prisen på innenlandsflighter så fremt den totale bagasjen ikke overstiger 20 kilo. Utover dette gjelder normale overvektsregler. På utenlandsflygninger må du betale 150 kroner pr sett (ett sett inkluderer ett par ski, staver og støvler). Vær også oppmerksom på hvilke forbehold flyselskapene tar på frakten av spesialutstyr. Blant annet skriver Norwegian følgende på sine hjemmesider:

"Skjøre gjenstander er i utgangspunktet ikke egnet for flytransport. Norwegian anbefaler våre kunder å pakke dette utstyret slik at det ikke blir skadet. Norwegian dekker kun skader på slikt utstyr hvis det er tilstrekkelig emballert i hard emballasje og emballasjen er skadet. Kun myk emballasje regnes ikke som tilstrekkelig emballasje på slikt utstyr."

Ryanairs satser for skifrakt beløper seg til 195 kroner per sett. Selskapet anbefaler at du betaler i forkant på selskapets nettsider, for at du skal være sikker på å få med deg bagasjen på det flyet du reiser med. Har du ikke betalt kan du risikere at bagasjen blir sendt med senere flygninger.

Lufthansa har fått et helt nytt system for beregninger av din spesialbagasje. De kategoriserer nå størrelsen på sportstutstyret, og ski har falt inn under kategorien small, den billigste kategorien. For å se hele listen hos Lufthansa kan du trykke her.

SelskapFraktpris innenlandsFraktpris utenlands    
Germanwings-Gratis    
NorwegianInkludert150 kr pr sett    
SAS Braathens100 kr pr sett160 kr pr sett    
Ryanair-195 kr pr sett    
Sterling-125 kr pr sett    
British Airways-Gratis    
Lufthansa-170 kr pr sett*    
KLM-170 kr pr sett    
STS- Alpereiser-300 kr pr sett    
Sportsreiser-300 kr pr sett    
Langleytravel 300 kr pr sett