Ta med hotellrommet hjem

Fornøyd med hotellet? Lekre detaljer som kunne passet hjemme? Nå finnes hoteller hvor du kan kjøpe med deg innredningen hjem som suvenir.

Fra loungen i The Beach House. Foto: Peter Phillips
Fra loungen i The Beach House. Foto: Peter Phillips Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi har tidligere hørt om kafeer som selger bestikk og porselen, og museer som selger reproduksjoner og designgjenstander. Men nå skal det også være mulig å få med seg en bit av det lekre hotellet hjem fra ferie. Det svenske hotellet The Beach House i Spania, annonserer at du kan kjøpe med deg interiøret hjem.

 • Se bilder fra The Beach House her
 • Spansk designhotell ved sjøen

  Cirka 20 minutter syd-vest fra flyplassen i Malaga, ligger The Beach House helt nede ved Middelhavet i utkanten av byen La Cala. Hotellet har kun ni rom, og ligner nok mest på en villa ved havet. Svenske Kjell Sporrong, som tidligere eide en interiørbutikk i Stockholm, driver hotellet og har stått for innredningen som beskrives som minimalistisk og tidløs. En stil mange faller for i disse dager, og som finnes hos mange mindre hoteller rundt om i verden. Noen av dem er for eksempel dokumentert i bøkene til Herbert Ypma, Hip Hotels. Interiøret er delvis spesiallaget, og delvis kjøpt inn i blant annet Sverige og Frankrike.

  På det svensk-spanske hotellet trenger du ikke nøye deg med å beundre detaljene under oppholdet. Godsakene kan du faktisk kjøpe med deg hjem om koffertvolumet tillater det. Både tekstiler, porselen, glass, lamper, lys, bilder og møbler kan du kjøpe med deg som litt uvanlige feriesuvenirer. Og blir det for voldsomt å frakte dem fra Spania, kan noe også kjøpes på hotellets bookingkontor i Skeppargatan 27 i Stockholm. Det forteller en av hotellets svenske eiere, Iréne Westerberg til DinSide.

  Strandhuset

  Fra venstre: Kjell Sporrong som har stått for innredning og som driver hotellet, Iréne Westerberg som er en av eierne og representant i Sverige og Olof Näslund som også driver hotellet. Foto: Peter Phillips
  Fra venstre: Kjell Sporrong som har stått for innredning og som driver hotellet, Iréne Westerberg som er en av eierne og representant i Sverige og Olof Näslund som også driver hotellet. Foto: Peter Phillips Vis mer

  De svenske eierne kjøpte hotellet for et år siden, og har holdt stengt noen måneder for oppussing. Nå står det imidlertid klart til gjester, og kundetilgangen er god, forteller Westerberg. Blir hotellet en suksess, planlegger eierne å starte opp flere lignende konsepter.

  På The Beach House kan du få rom for 168 euro (omkring 1.300 kroner) med havutsikt, eller for 120 euro (cirka 940 kroner) uten havutsikt. Prisene inkluderer frokost, og gjelder for sommersesongen fra 1. mars til 31. oktober. Hotellet er ikke tilknyttet noen kjede.

  Mer info:

 • The Beach House på nett

 • Se bilder fra The Beach House her
 • Mer om hoteller:

 • Hemmelig Oslo-perle

 • Artikler om hoteller på DinSide
 • Mer om Spania:

 • Vill og vakker spansk utflukt - til Ronda

 • Spanias stekepanne - Granada

 • Toppen på Tenerife - guide til Tenerife

 • Finn din Kanariøy
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Ta også en titt i Din Reiseguide og Skiguiden og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv og skrive reisebrev. Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her.