Ta med deg pengene i vannet!

Bekymringsløst strandliv? I hvert fall hvis du har med deg ’The Wet Safe’.

Og så var det sommer, sol og badetemperaturer nok en gang. Og da var det familier på stranden og alle i vannet. Og når alle går i vannet ligger penger, mobiltelefon, klokker og smykker gjerne igjen på teppet og blinker forlokkende til forbipasserende. Har du ”mistet” ting på stranden vet du sikkert hva jeg snakker om. I tillegg har du kanskje opplevd hvor innmari irriterende det er å få fotoapparatet, telefon eller discman’en ødelagt av vann og sand. Men nå kan du endelig pakke bort bekymringene. Løsningen spenner du nemlig rundt magen!

1-2-3, ferdig! Rull lommen sammen fem ganger og fest borrelåsen. Vips, du har skapt et lufttett rom!
1-2-3, ferdig! Rull lommen sammen fem ganger og fest borrelåsen. Vips, du har skapt et lufttett rom! Vis mer

I vår artikkelserie Smart på reisen presenterer vi uunnværlige hjelpemidler for den lykkelige ferie. Ukens tips heter The Wet Safe, vi gir deg det vanntette midjebeltet!

Sand, vind, vann og tyver

The Wet Safe er produsert i England av Go Products, et firma som har spesialisert seg på ’lure’ reiseprodukter. Midjebeltet blir markedsført som den perfekte løsning på oppbevaringsproblemet, være det seg når du bader, seiler, går fjelltur eller står på ski. Wet Safe er laget av nedbrytbar plast og har såkalte ’sveisede sømmer’ som gjør den vanntett. Beltet fester du rundt livet med en klikkspenne.

Midjebeltets vanntette oppbevaringsrom måler 20 x 10 centimeter. Det er akkurat nok til en lommebok, en klokke og en mobiltelefon. Lukkemekanismen er ganske lik den som Ortlieb bruker på sine vanntette sykkelvesker; du ruller plasten fire, fem ganger og skaper dermed en lufttett lomme. Ta en titt på bildene til høyre for videre forklaring. Prinsippet fungerer imidlertid dårlig under stort trykk så Wet Safe er eksempelvis lite lurt å ta med på dykkertur. Det vanntette midjebeltet koster kr 180, kommer i solsikkegult og blått og selges i reiseeffektforretninger samt på flyplasser.

Husk også å få med deg forrige ukes tips, det perfekte viskosehåndkleet.

Din favoritt?

I ukene fremover kommer vi i DinSide Reise til å presentere noen av de hjelpemidlene vi synes skal være med i bagasjen. Har du en favoritt som er uunnværlig på reisen? Skriv inn og fortell oss om det på e-post - reiseinfo@dinside.no

Har du kofferten pakket og klar men ikke bestemt deg for hvor ennå? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide.