Ta dykkelappen

Opplev verden under havoverflaten. Dykking er ikke for pyser, men en utrolig fascinerende sport. Vi hører stadig om bekjente med dykkelappen som forteller historier om svømmende havskilpadder, knæsjfargede koraller, fisker i de villeste varianter, svevende sjørokker, gamle skipsvrak og tangskog du kan svømme deg vill i.

Fargerik havbunn også i Norge. Foto: Bjørn Sandnes/Aqua Lofoten
Fargerik havbunn også i Norge. Foto: Bjørn Sandnes/Aqua Lofoten Vis mer

Å ta dykkelappen tar alt fra tre-fire dager til over en uke, avhengig av kurset, og hvor intensiv undervisningen er. Norges Dykkerforbund anbefaler deg å ta kurs sertifisert som PADI, NAUI, SSI eller CMAS. Du skal blant annet lære
hva som skjer med kroppen når du dykker, hvordan utstyret fungerer, eventuelle farer, og hvordan du kommer deg trygt ut av vanskelige situasjoner.

Her kan du ta dykkelappen:

I Norge: Lofoten


Aqua Lofoten tilbyr nybegynnerkurs som går over minimum fem dager. Dette er et PADI Open Water dykkekurs som består av 12 timer teori, 8 timer dykking i basseng, og 12 timer dykking i sjøen. Lofotens landskap fortsetter under vann. Det betyr dype daler, huler og undervannsplatåer, store tareskoger, vrak og et rikt marint liv. Norge byr på vel så spennende dykkeopplevelser som varmere strøk. Du må ha med deg legeattest for å kunne ta kurset. Pris for kurset er 4.390 kroner, inkludert bok og sertifiseringsavgift. Nærmeste overnattingssted er Nusfjord Rorbuer, som ligger i Nusfjord, et av Norges best bevarte fiskevær. Overnatting i rorbu standard B (hems), koster 950 kroner per natt for 1-2 pers. Pluss 100 kroner per ekstra person. Kjøkken og bad/toalett. Enklere overnatting i fredede rorbuer uten innlagt vann - 500 kroner per natt for 1-2 pers (hems). Pluss 100 kroner per ekstra person.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: AquaLofoten og Nusfjord

Det finnes andre overnattingsmuligheter på Flakstadøy, men da må du ha egen bil for å komme deg til dykkesenteret. Se utvalget hos Visit Lofoten.

Du kan fly til Bodø og videre med Widerøe til Leknes, eller med bil tar du ferge fra Bodø til Moksnes, eller Hurtigruta til Stamsund. Både SAS Braathens, Widerøe og Norwegian flyr til Bodø.

Spennende dykkeopplevelser i Kroatia. Foto: Croatia Divers
Spennende dykkeopplevelser i Kroatia. Foto: Croatia Divers Vis mer


I Europa: Kroatia

Kroatias farvann gir mulighet for fine dykkeopplevelser. Croatia Divers er et PADI-sertifisert dykkesenter som holder til i Vera Luka på øya Korcula. Her koster et PADI Open Water-kurs 299 euro (cirka 2.450 kroner). Dykkesenteret kan fikse B&B-overnatting for 15-20 euro (cirka 125-165 kroner) per natt.

På nett: Croatia Divers

Bestill flybillett til Split eller Dubrovnik med Norwegian. Det går katamaran og ferge fra Split og ferge fra Dubrovnik til Korcula. Hyr deg inn på et B&B, pensjonat eller i en ferieleilighet i Vera Luka. Se for eksempel Adrigate for å finne overnatting.

Det finnes dykkeskoler langs hele den kroatiske kysten. Sjekk ut Pro Diving Croatia for en oversikt over godkjente skoler.

Rødehavet foretrekkes av mange profesjonelle dykkere. Foto: Regal Dives
Rødehavet foretrekkes av mange profesjonelle dykkere. Foto: Regal Dives Vis mer


Eksotisk: Egypt

Rødehavet er perfekt for dykking, på grunn av det klare vannet og det marine livet. Egypt er en prisvennlig destinasjon, så her kan du få en fin dykkeferie for lite penger. Regal Diving er et av flere selskaper som formidler dykkekurs på de forskjellige egyptiske ferieresortene ved Rødehavet. Et PADI Open Water-kurs som går over 4-5 dager, koster 178 pund (cirka 2.150 kroner). Det er fem timer teori, fem timer i basseng, og fire timer havdykking.

På nett: Regal Dive

Bestill en sydentur til Sharm El Sheik, El Gouna eller Hurghada med et av charterselskapene. I slutten av april koster en uke i Sharm El Sheik eller Hurghada fra i underkant av 4.000 kroner. Nærmere sommeren koster det fra cirka 5.000 kroner for to uker. Sjekk prisene i vårt restplassøk.