Triumph viser i anledning jubileet frem en retrobikini anno 1963. <i>Foto: Triumph</i> Foto: Triumph
Triumph viser i anledning jubileet frem en retrobikini anno 1963. Foto: Triumph Foto: TriumphVis mer

Ta bikinitesten

To små plagg som har rocka motehistorien. I år fylte bikinien 60 år - se hva du kan om et av verdens mest elskede og hatede kvinneplagg.

- A bikini is not a bikini unless it can be pulled through a wedding ring.

Sitatet om bikiniens størrelse skal visstnok stamme fra mannen som har fått æren av å skape dette revolusjonære badetøyet. Og lite skal det være. Det mener i alle fall 55 prosent av de som stemte i forbindelse med DinSides presentasjon av årets bademoter. I fjor sa 59 prosent av de som stemte i en annen avstemning at string og stropper er det mest fristende strandantrekket. Trekanter og cuper fikk 25 prosent av stemmene, mens shorts og halterneck tapte med 16 prosent av stemmene.

Bikinien, et plagg de fleste har et forhold til på godt eller vondt, fyller hele 60 år i år. Antrekket førte med seg sin egen lille revolusjon av moteverdenen, og oppstod i bølgene etter andre verdenskrig og amerikanske prøvesprengninger i Stillehavet. Siden har den spredt seg til de fleste verdenshjørner. I anledning jubileet, kan du nå sjekke din kunnskap om plagget som pryder alle damemagasiner hver eneste forsommer.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.


Saken ble første gang publisert i juni i år.