Syv madrilenske tips

Tilbake til innledningen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
- Toma ya, toro - ta den, tyr, skriker tyrefekteren til tyren.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
- Toma ya, toro - ta den, tyr, skriker tyrefekteren til tyren.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer

Madra mia, Madrid

  1. Syv madrilenske tips


1. Tyrefekting

Tyrefekting omtales på kultursidene i de spanske avisene, hvilket sier mye om hvilken plass tyrefektingen har i det spanske samfunn. Ta på deg et pent antrekk og be om plass i skyggen. Tyrefektingsrarenaen Plaza de Toros de Las Ventas regnes ved siden av arenaen i Sevilla som den Spanias beste. Det finnes også flere barer i området hvor tyrefekterne går.

Les mer: Dødelig drama i kveldssola
Navn: Plaza de Toros de Las Ventas
Adresse: Calle de Alcalá
Telefon: + 34 - 91 725 1857

2. VIP-shopping

Madrid Shopping Tour, S.L har sammen med turistmyndighetene i Madrid, laget et shoppingprogram. Alle som bor på et femstjerners hotell, får et kort som gir rabatter til 100 av Madrids beste butikker, og til sammen forslag til 11 shoppingturer.

Butikker som er omfattet i programmet er blant mange andre: Loewe, Laurel, Carolina Herrera, Escada, Bacarrat og champagnehuset Cava de Magallenes.

Hva: VIP-Pack. Kort som gir rabatter og gaver i Madrids beste forretninger, og kart over de beste shoppingløypene.
Tlf: + 34 - 91 316 06 57
Hvor: Du får VIP-Pack på Melía Castilla, Intercontinental, Melía Madrid Princesa, Occidental Miguel Angel, Mirasierra Suites, Monte Real, Orfila, AC Palacio, Retiro, Husa Princesa, Riz, AC Santo Mauro, Silken Puerta de América, Urban, Villa Real, Wellington og Villamagna.
Nett: Madrid Shopping Tour, S.L.

3. Tapastur

Spanjolene elsker å snakke om mat. Hvilken ansjos er best? Hvor får du kjøpt den beste skinken? Og en halvtime før det middag, fylles barene av folk som tar en tapita; litt ost, oliven eller bacalao. Walks of Spain arrangerer mat- og vinturer i Madrid og tar tilreisende med på en tur rundt i tapasbarene.

Adresse: Cronos 10, Madrid
Telefon: + 34 – 653 912 879
Nett: Walks of Spain

4. Museo de Prado

Prado-museet regnes for å være et av de flotteste museene i verden. Her finnes verker fra flere tidsepoker og retninger i europeisk kunst. Blant annet finnes det arbeid av Francisco José de Goya y Lucientes (1746—1828), som regnes som foregangsmann for moderne kunst.

Adresse: Paseo nacional del Prado, Madrid
Telefon: + 34 - 91 330 2800
Pris: 6 euro for voksne. Det finnes en rekke rabattordninger
Nett: Mueso nacional de Prado

5. Chueca

Chueca var tidligere Madrids rocka og løsslupne homobydel, hvor alt litt avantgarde og skjevt ble omfavnet. Nå har bydelen blitt el barrio más fashion, slik madrilenerne ynder å kalle den på Spanglish: den mest hippe bydelen i Madrid. Her leverer finkulturen vegg i vegg med subkulturer, og ingen steder i verden er man så tolerante for alt menneskelig som her.

I denne bydelen er det ikke umulig at du treffer på spanske kjendiser slik som for eksempel den smellvakre skuespillerinnen Paz Vega (kjent fra filmen Lucia y el sexo) og protagonisten fra Pedro Almódovars film Todo sobre mi madre, Antonia San Juan.

Shoppingmulighetene er fantastiske, og restaurantutvalget er like sprelskt som en forelsket skrulle.

Tips på tampen: Sjekk ut den franskinspirerte kitchforretningen Lollipops som selger alt fra alt fra krystall til klær (Hortaleza 7, tlf.: + 34 - 91 531 3990) eller LVM som selger klær fra virkelige gode, unge designere (Travesia de San Mateo 7) og det splitternye jazztempelet Bogui (Barquillo 29).

6. Overnatting

Vil du ha noe som virkelig er gjennomtenkt og vilt trendy, så gå for Hotel Puerta de América som er så spektakulært at motemagasinet ELLE lover at dersom du tar inn her så vil du ikke gå ut igjen. Her har designere og arkitekter gått sammen om å lage et hotell som skal gi like mye rom for sjelen som for kroppen. At det ser jævlig bra ut gjør kanskje heller ikke noe. Be om å få rom i første etasje; her har arkitekten Zaha Hadid laget et scifi-interiør.

Adresse: Avenida América 41
Telefon: + 34 - 9023 63 600
Pris: Cirka 500 euro
Nett: Hotel Puerta de América

7. Flamenco

Juana Amaya danser soleá.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Juana Amaya danser soleá.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Visste du at flamenco er en samlebetegnelse for mer en 80 danser? De viktigste dansene er soleá, den optimistiske og glade allegría (glede), rumba som har elementer fra Latin-Amerika og den tunge segiríya som den spanske forfatteren Federico García Lorca kalte sonidas negros, triste toner. Flamenco er en solodans hvor mye improviseres; den muntre sevillanaen som ofte vises frem for turister er per definisjon ikke flamenco, men regional folkedans. Madrid har blitt en viktig konkurrent til det såkalte flamencobeltet Sevilla, Jerez de frontera og Cadiz. Her er det fine muligheter til både å lære dansen og ikke minst til å oppleve den.

Sjekk ut Cafe de chinitas (calle Torija 7, tlf. + 34 - 91 559 5135) eller Casa Patas hvor en rekke berømtheter frekventerer (Calle Canizares 10, tlf. + 34 - 91 369 0200)

Les mer: Flamenco i blodet

>>> Tilbake til innledningen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!