Syttende mai i hele verden

Det er ikke bare på Grong og på Grorud det feires med norske flagg og softis den syttende mai. Forberedelsene til den store dagen er i gang overalt hvor det finnes nordmenn.

FEST: Syttende mai blir feiret over alt hvor det finnes nordmenn.
FEST: Syttende mai blir feiret over alt hvor det finnes nordmenn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjømannskirken opplyser om at hver og en av kirkens utenlandsstasjoner markerer syttende mai med fest, gudstjeneste og aktiviteter. Hver av de enkelte kirkene følger sine egne tradisjoner.

- Vi starter dagen med flaggheising, andakt og frokost. Senere møtes vi i residensen til den norske ambassadøren i Bangkok. Her blir det tog, taler og leker for barna. På kvelden blir det fest, sier sjømannsprest i Bangkok, Gro Haavardsen Barth, på en skurrete telefonlinje fra Bangkok.

Fest hos broderfolket

Men du behøver ikke dra lenger enn til Sverige for å få med deg utenlandsk 17. mai-fest. I Stockholm er det full rulle med tog, korps og fest. Klokken 10 på formiddagen er det samling på Engelbrektsplan. En halvtime senere marsjerer 17. mai-toget fra Engelbrekesplan via Stureplan til Skansen. Senere blir det gudstjeneste, aktiviteter for de yngste og festmiddag. Også i Hälsingland, Göteborg og Lund er det tilsvarende programmer. For ytterligere opplysninger, se nettstedet til den norske ambassaden i Sverige.

Selvfølgelig har nordmenn i København også sin markering av nasjonaldagen. Her blir det flaggheising og tale ved den norske ambassadøren, leker og tog. Den norske forening arrangerer festmiddag i Norges Hus, og ANSA holder ball. Hele 17. mai-programmet finner du på nettstedet til den norske ambassaden i København.

Full rulle i USA

Det blir selvfølgelig stor festivitas over hele USA den syttende mai. Dagen feires med blant annet champagne, parader, picknic hvor authentic Norwegian foods står på menyen, bunader, folkedans og leker av alle slag. Programoversikten finner du på nettstedet til den norske ambassaden i USA.

Fiesta

Den norske kolonien i Spania har også planene for 17.mai-festen klare. I Torrevieja samarbeider det norske konsulatet, sjømannskirken, den norske skolen og den norske klubben om å lage en skikkelig fest. Her blir det selvfølgelig tog, taler, mat og drikke - alt som hører med på en ekte syttende-mai-fest. Også andre steder i Spania markeres dagen. For ytterligere informasjon om markeringen, kontakt enten ambassaden i Madrid eller en av de tjue konsulatene i Spania. Adressene finner du på nettstedet til den norske ambassaden i Spania.

Ut på tur?

DinSide Reise har de nyttige reiseplanleggingsverktøyene.

 • Finn restplassen
  - Gjør et kupp. Flere tusen reiser legges daglig ut til lavpris.

 • Restplassvarsling per SMS.
  - Få beskjed når nye restplasser blir lagt ut for salg

 • Fergekalkulatoren
  - Få oversikten over fergeselskapenes tilbud.

 • Reiseguiden
  - Sjekk ut lesernes beste reisetips, eller del ditt beste reisetriks med andre.

 • Valutakalkulatoren
  - Hvor mye er en bath? Eller en euro? Valutakalkisen har svaret.