Syndige sjokoladetips

Syndige sjokoladetips fra 1 til 8:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske melkesjokoladen

Den skårer neppe særlig høyt på kakaoinnhold og antioksidanter, men mange savner den om de er borte fra hjemlandet for lenge ... Freia melkesjokolade er blant godsakene man får smake på besøk til FreiaLand i Oslo, men akk: Det er kun åpent for grupper og skoleklasser med barn over 10 år. Man får lære om kakaoens historie, man får støpe sin egen sjokolade som man får pakke inn i sin egendekorerte emballasje, og man får se hvordan masseproduksjonen foregår.

Nidar i Trondheim tar også imot skoleklasser på bedriftsbesøk, også dette etter avtale, og kun tirsdager og torsdager.

Hvor: Freia, Johan Throne Holsts plass 1 (Rodeløkka), Oslo og Nidar, Bromstadveien 2, Trondheim.

Ekstern lenke: Freialand på nett og Nidar på nett

Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips

Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips


Sjokoladespa

Noen liker å spise sjokoladen, andre trives best med den på ... Pisket kakaobad, skjokoladebønneskrubb og sjokoladefondue innpakning - dette og mere til kan du få på Hotel Hershey i Hershey, Pennsylvania, USA. Hershey kaller seg også verdens søteste by; Milton Hershey (f. 1857) utviklet melkesjokolade for det amerikanske markedet.

Du kan også teste sjokoladespa i Finland: Haikko Herregård utenfor Helsingfors tilbyr ansiktsmasker av sjokolade. Sjokolade-fondue og kakaonektar påføres huden og skal gjøre den friskere og myk.

Hvor: Hershey, USA eller Helsingfors, Finland.

Ekstern lenke: Hershey Spa og Haikko Herregård.


Cadburys verden

Dette er Storbritannias eneste besøkssenter for sjokoladeinteresserte, bygget kun for dette formålet. Cadburys Verden er et multimediasenter, med 3D-kino, musum, demonstrasjonsområder, fabrikk, verdens største Cadburybutikk mm.

Cadbury feirer 100-års jubileum i år, og hadde i den anledning laget verdens største sjokoladeplate. De har også laget den første og eneste sjokoladedukken i Madame Tussauds vokskabinett, som ble avduket 14. juni. Av naturlige grunner er ikke sjokolade-Elton av like god varighet som de øvrige stjernene hos Madame Tussauds.

Hvor: Linden Rd, Bournville, Birmingham, England.
Hvordan: Ring i forkant, varierende åpningstider og lange køer. Det anbefales å forhåndskjøpe billett, enten via nettsidene eller telefon: +44 (0)121 451 4159. Priser: 9 pund for voksne, 6,80 pund for barn, under fire år går gratis.

Ekstern lenke: Cadbury World

Elton John i Cadburys sjokolade. Sir John ble kåret til Storbritannias favoritt-personlighet i forbindelse med Cadburys 100-års jubileum. Premien var en fullstørrelse statue laget av sjokolade, som ble avduket på Madame Tussauds 14. juni 2005.Foto: Gareth Cattermole/Getty Images og All Over Press Foto: Gareth Cattermole/Getty Images og All Over Press
Elton John i Cadburys sjokolade. Sir John ble kåret til Storbritannias favoritt-personlighet i forbindelse med Cadburys 100-års jubileum. Premien var en fullstørrelse statue laget av sjokolade, som ble avduket på Madame Tussauds 14. juni 2005.
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images og All Over Press Foto: Gareth Cattermole/Getty Images og All Over Press Vis mer


Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips

Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips

Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips

Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips


Rennende sjokolade

Sveits er fonduens hjemland, og i tillegg en av de største sjokoladeproduserende nasjonene i verden. Så hvorfor ikke prøve sjokoladefondue, på besøk i Sveits? Du dypper selvsagt verken loff eller kjøtt i den flytende sjokoladen, men frisk frukt.

At sjokoladen står sterkt i Sveits, skjønner man når man vet at vernepliktige får gratis sjokolade med det sveitsiske flagget, sjokolade er gaven man tar med til vertskapet for en vennemiddag, det lages klokkeesker i sjokolade i Jura, i Bern lager man enorme sjokoladebjørner og så videre ...

Hvor: Sveits.


Italiensk

Den italienske sjokoladeprodusenten Eurochocolate arrangerer en uke med sjokoladefestligheter, utstillinger, smaksprøver og sjokoladeantikviteter.

Eurochocolate har base i Perugia, som er fødested til den kjente bittersøte sjokoladen Perugina. Dette er en av de viktigste sjokoladeevenementene i verden, sammen med franske Salon du Chocolat. Eurochocolate trakk 900.000 sjokoladeelskere i 2004, og håper på enda flere besøkende på årets messe, som er den 12. i rekken.

Hvor: Mostra d'Oltremare, Napilo, Italia.
Hvordan: Årlig evenement, årets datoer er 15. til 23. oktober.

Ekstern lenke: Eurochocolate


Franske følelser

Sjokolade og konfekt står sterkt i Frankrike, så Salon du Chocolat er ikke for deg med klaustrofobi: Den trekker 100.000 besøkende per dag!

Her presenteres de seneste trandene, her er sjokoladesymposier, sjokoladesmakinger, demonstrasjoner, og du kan bivåne konfektmakere utføre sin kunst. Her er også en historiedel hvor man kan løære om sjokoladens utvikling fra begynnelsen til i dag. For barna er det et eget sjokoladeland, hvor man kan få søt sjokoladesminke på barneansiktet.

Hvor: Porte de Versailles, Paris, Frankrike.
Hvordan: Årlig evenement, årets messe er fra 22. til 25. oktober. Entréavgift: 12 euro.

Ekstern lenke: Salon du Chocolats nettside


Belgiske drømmer

Belgia er kjent for sin sjokolade, så er du i Brüssel må du få med deg kakao- og sjokolademuseet. Museet åpnet i 1998, og her kan du lære om sjokoladen som oppdaget av aztekerne, hvordan kakaoen kom til Europa, og hvordan den brukes til å lage sjokolade. Du kan beundre skulpturer, kopper, krukker og liknende, laget i sjokolade. Nesten hver dag er det live-demonstrasjoner som viser hvordan konfekt og sjokolade lages.

Det er også belgiske Guylain som står bak det som regnes som verdens største sjokoladeegg. Egget på bildet ble laget til påsken 2005, og det ble vist i all sin prakt og med alle sine 1.200 kilo sjokolade, i Sint Niklaas 24. mars i år.

Hvor: 13, Grand Place, Brüssel, Belgia.
Hvordan: Åpent daglig unntatt mandager, fra 10 til 16.30. I høysesongen (juli til august) er det åpent daglig. Inngangsavgiften er på 5 euro for voksne. Barn under 12 år går gratis i følge med voksne.

Ekstern lenke: Museets nettside

Verdens største påskeegg avduket i Belgiske Sint Niklaas 24. mars 2005.Foto: Mark Renders/Getty Images og All Over Press Foto: Mark Renders/Getty Images og All Over Press
Verdens største påskeegg avduket i Belgiske Sint Niklaas 24. mars 2005.
Foto: Mark Renders/Getty Images og All Over Press Foto: Mark Renders/Getty Images og All Over Press Vis mer


Syndige søtbomber

  1. Syndige sjokoladetips


Svensk sjokoladefestival

Hvert år i oktober arrangerer det Nordiske museet i Stockholm sjokoladefestival. Du kunne smake på årets festival i perioden 7. til 9. oktober, og dette var fjerde året på rad. Fjorårets festival trakk 12.000 besøkende, og årets sjokoladeevent var utvidet fra to til tre dager, og her er et 50-talls utstillere fra mange land. På festivalen kan du se og smake sjokolader fra mange verdenshjørner, det kåres årets konditor, sjokoladekonkurranser mm.

Hvor: Nordiska Museet, Stockholm.
Hvordan: Festivalen arrangeres i oktober hvert år.

Ekstern lenke: Museets nettside

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!