- Sykt bra i Adelaide


Norske Live Sæbbe beskriver Adelaide som en trivelig og oversiktlig studentby.

Sykepleierstudent Live Sæbbe fra Brøstadbotn i Troms er inne i sitt siste av seks semestre på University of South Australia. Universitetet har vært svært behjelpelig før og under oppholdet for de internasjonale studentene.

- Vi har fått erfaringer og muligheter som vi ikke ville ha fått hjemme. Vi er heldige som har muligheten til å gjøre dette, sier Sæbbe som bor og studerer sammen med venninnen Melissa Markussen hjemmefra.

Intim by

Studenten liker Adelaide godt.
- Byen er trivelig, ikke så uhorvelig stor, rimelig å bo i og lett å finne frem i, sier Sæbbe.

Hun anser dessuten kollektivtrikken som den beste i Australia.

Hva er det beste med å bo i Adelaide?

- Selv om det er en million innbyggere her, har byen fremdeles en intim følelse som
man får i mindre byer, mener hun.

Livlige helger

Etter skoletid har hun nok av gjøremål å anbefale. Cleland Wildlife Park, vinsmaking, strendene. Victor Harbour, Mount Lofty, Flinders Rangers National Park og Kangaroo Island. Utelivsmessig har PJ O'Brians, The Elephant og Fumo Blu en høy stjerne.

- Heaven Night Club er en plass man må oppleve, særlig på onsdager med 60-, 70- og 80-talls musikk med dansere. Mange nordmenn er fan av the Grande i Glenelg, sier Sæbbe og legger til at det alltid er liv i helgene.

Den nordnorske studenten er ikke kjempefornøyd med shoppingmulighetene i byen. Arrangementet Adelaide Show trenger man absolutt ikke å kaste bort tid eller penger på.

- Det ligner masse på lille Finnsnes i Fest, i tillegg til at både inngang og karusellbruk koster penger.

"Lille Norge"

Nordmenn er det mange av i Australia, også i Adelaide. Norske sykepleierstudenter på Flinders University utgjør en stor gruppe.

- Man hører ofte at det blir snakket norsk på gata. Nordmenn her har en tendens til å holde seg til nordmenn. 90 prosent av de bor i Glenelg, som kan bli kalt "Lille Norge", kommenterer Sæbbe.

Les videre:

>> Rågrønne friluftsopplevelser
>> Attraksjoner: Nok å gjøre og drikke
>> Shopping, mat, uteliv
>> Familiebyen
>> Kjekt å vite
>> Adelaide i BILDER