Sykkelferier

Foto: Bergodal Foto: Bergodal
Foto: Bergodal Foto: Bergodal Vis mer


Melkesyre i Dolomittene

Bli med Bergodal på sykkeltur over Dolomittene i Nord-Italia. I løpet av åtte dager forserer du 12 pass, der åtte ligger høyere enn 2.000 m.o.h. Den totale distansen er 650 kilometer og 16.500 høydemeter. Dette er altså ingen tur for hobbysyklistene, men snarere de som har en liten Hushovd i magen. Svette og slit blir det naturligvis, men den fantastiske naturen gjør det vel verdt det. Turen starter i Levico, og avsluttes i Bergamo. Det er fortsatt ledige plasser på turen som arrangeres 14. til 23. juli.

- Turen er beregnet for folk som trener litt racersykkel til vanlig. Hvis du uten problemer kan sykle ti mil en dag, og så til mil til den neste, er du i god nok form, sier Torfinn Jonassen i Bergodal.

Arrangør: Bergodal
Pris: 15.200 kroner.

Foto: Oliven Reiser Foto: Oliven Reiser
Foto: Oliven Reiser Foto: Oliven Reiser Vis mer


Sykkel og sardiner

Olivenreiser arrangerer en sykkeltur langs Alentejokysten i Portugal. Ferden starter i Lisboa og går sørover mot Algarve. Steile klipper og fredelige laguner, hvitvaskede fiskelandsbyer - og selvsagt fisk på menyen. Etter en uke har du forsert hele den vakre kysten, og er i Algarve.

- Dette er en tur for voksne, siden vi fokuserer på pikniker, middager og vinsmaking, sier Helge Pedersen i Oliven Reiser.

- Og så bør man like fisk?

- Det er en fordel at du liker fisk, men det er selvsagt muligheter for all slags annen mat. Turen passer for de som liker å søke mot havet, for dette er en vill kyst hvor vi sykler helt utpå klippene. Området er ikke så kjent for nordmenn, men veldig vakkert.

Arrangør: Olivenreiser
Pris: 14.500 kroner inklusive fly, 10.900 kroner eksklusive fly.

Foto: Merlot/Lennart Johanson Foto: Merlot
Foto: Merlot/Lennart Johanson Foto: Merlot Vis mer


Runde hjul og edle dråper

Kombiner trim med det gode liv på Merlots ukelange sykkeltur i Bordeaux og Cognac i Vest-Frankrike. Turen går langs fredelige landeveier på Médoc-halvøya, med høvelige stopp hos vingårder og konjakkprodusenter, der det selvsagt vanker smaksprøver. En etappe går helt ute ved Atlanterhavskysten. Turen rundes av med en dag i Cognac, hvor deltakerne får en omvisning hos den "norske" konjakkprodusenten Larsen Cognac. Merlot arrangerer disse turene hele sommeren gjennom.

- De fleste som drar på denne turen er 45 pluss. Landskapet er ikke så krevende, men man bør være i normalt god form, sier Grethe Gustavsen i Merlot.

- Det er mye vin- og konjakksmaking her. Det er ingen som smaker litt for mye til å sykle videre?

- Nei, vi har ikke hatt noen problemer med det. Dette er en tur for de som vil kombinere kultur, god mat og drikke med en aktiv ferie. Vi er ute stort sett hele dagen, og spiser også lunsj utendørs.

Arrangør: Merlot
Pris: 13.350 kroner inklusive fly, 9.350 kroner eksklusive fly.

NB! Husk at det finnes flere muligheter for sykkelferier enn disse tre. Du kan også sykle i Spania, Hellas, Østerrike, Ungarn, Vietnam, Colombia og på Cuba, for å nevne noen. Sjekk reisearrangørenes nettsider, eller søk etter sykkelferier på nettet.