Sykkelbakker i Norge

På ramma i sommer?

  1. Sykkelbakker i Norge


Hafjell Bike Park


Hafjell satset i fjor med stor suksess på sin nye bike park. I år utvider de enda mer, og har planer om lage dedikerte sykkelløyper helt til bunnen av heisanlegget. På toppen av trekket strekker det seg også et stort nettverk av sykkelstier innover Øyerfjellet. Bikeparken har sykler i forskjellige kategorier for deg som ønsker å leie.

Sykkelbakker i Norge


Skitrekket som tar deg til toppen av bakkene er åpent fra klokken 10 til 17 på utvalgte dager i sommer. Heiskortet koster 40 kroner enkeltturen og 200 kroner dagskortet for voksne. Her finner du kanskje det beste tilbudet av løyper for de som er ferske i gamet.

Ekstern lenke: Hafjell.no

Geilo Pink Park

Geilo satser stort på sitt nye Pink Park-anlegg. Her finner du også løyper i flere varianter, med den nyeste i 4x kategorien. Den er 300 meter lang og blir regnet som en av de beste i sitt slag i Skandinavia. På Geilo finner du også Sassy Freeride Camp som tilbyr kurs med fullt utstyr inkludert for deg som er helt fersk i downhill.

Heisanlegget er oppe hver dag fra kl. 10-17 frem til 20. august. En enkelttur for voksne koster 48 kroner og et dagskort koster 210 kroner.

Ekstern lenke: PinkPark.no

Skeikampen Alpinanlegg

Skeikampen ligger en halvtime fra Lillehammer og åpner i sommer heistrekket for sykkelløft. Det er ryddet løypetrasé i alpinbakkene og en enkelttur med heisen koster 50 kroner for voksne. Fra toppen av heisen går det også over 150 kilometer med turstier innover fjellet.

Ekstern lenke: Skeikampen.no

Foto: Hemsedal.com
Foto: Hemsedal.com Vis mer


Oppdal

I Oppdal finner du forskjellige muligheter for downhill. Gondolbanen tar deg til topps fra kl. 11 til 17 hver dag fra den 8. juli i sommer. Løypa er en av Norges lengste og en topptur koster deg 90 kroner som voksen og 50 kroner som ungdom. Sesongkort koster 1.000 kroner.

Ekstern lenke: oppdal.no

Narvik

Fjellheisen i Narvik holder oppe for syklister som ønsker å prøve seg på de utfordrende løypene i den praktfulle nordlandsnaturen. En lettere løype er under utbygging for tiden. En romantisk nedfart i midnattsolen er mulig her, ettersom heisen holder oppe fra klokken 13 til 01. Prisen for en enkelttur er ikke like sjarmerende, med 100 kroner per snute.

Ekstern lenke: Narvikfjellet.no

>> Tilbake til hovedartikkelen