Syke flygeledere forsinker feriestarten

Flypassasjerer måtte søndag kveld belage seg på en god del venting. På grunn av sykmeldte flygeledere var det store flyforsinkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange måtte starte ferien med å vente på Gardermoen og andre flyplasser rundt i landet.

Ved 21.30-tiden viste Avinors nettsider at 162 flyavganger var forsinket søndag kveld. I tillegg hadde både SAS og Norwegian flere innstilte avganger. De fleste forsinkelsene gjaldt flyginger til og fra Gardermoen.

Svært mange avganger var inntil halvannen time forsinket, men flypassasjerer på enkelte avganger måtte belage seg på over fire timers venting.

Mager trøst

En mager trøst for dem som tilbrakte søndagskvelden i avgangshallen på Gardermoen, kan kanskje være at Avinor regner med at flytrafikken skal gå som normalt fra mandag.

- Forsinkelsene i helgen skyldes uheldige omstendigheter. Vi jobber på spreng for at trafikken skal gå som normalt til uken, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til NTB.

Han ser helt bort fra at mangel på flygeledere skyldes aksjoner i den tidligere så kampvillige yrkesgruppen.

Redusert kapasitet

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen varslet ved middagstider søndag forsinkelser i flytrafikken på Gardermoen utover kvelden som resultat av at flygelederskiftet gikk med redusert kapasitet.

- Trafikken på andre flyplasser i landet og inn til Norge fra Europa blir påvirket av at flygelederkapasiteten er redusert, sa Kobro til NTB.

Det er Avinor som har ansvaret for avviklingen av flytrafikken og flygelederne.

Ikke komfortabel

Ove Narvesen er ikke komfortabel med situasjonen, men han tror ikke de reisende har grunn til å frykte nytt flykaos i sommer.

- Vi har lagt opp vaktplaner for å bemanne på normal måte. Men i dag har vi fått ekstra sykmeldinger. I en situasjon med knapp bemanning på grunn av ferieavvikling, betrakter vi dette som et sammentreff av uheldige omstendigheter, og ingen interne aksjoner, forsikrer kommunikasjonsdirektøren. (©NTB)