Syk i ferien - det kan bli dyrt for deg!

Du har reiseforsikring og får dessverre bruk for den fordi du blir syk. Hva skjer hvis du etter sykehusinnleggelsen blir feilbehandlet og på grunn av dette trenger videre pleie når du kommer hjem fra ferien?

Vi kontaktet Europeiske reiseforsikring for å sjekke saken. Under finner du leserbrevet vi fikk:

Leserbrevet

Hvis man pådrar seg sykdom i utlandet og fremdeles er syk når man kommer hjem til Norge eller hvis man har blitt feilbehandlet i utlandet og trenger nye turer til lege i Norge etter reisens slutt, vil reiseforsikringen da dekke dette? Hva salgs ”uhell” dekker ikke reiseforsikringen?

Kontakt forsikringsselskapet!

La forsikringsselskapet finne ut av hvor du skal behandles! Foto: Torhild Tveito Vis mer

Vi tok en prat med Europeiske og salgsdirektør Ottar Sefland som kunne fortelle oss følgende:

- Hvis en feilbehandling skulle oppstå, er det avhengig av hva som har skjedd i forkant om vi har erstatningsansvar eller ikke. Våre kunder skal kontakte vår alarmsentral når de er kommet ut for et uhell. Vi sjekker da via vårt datasystem hvilket nærliggende sykehus som har kvalifisert utstyr og den rette kompetansen til å behandle pasienten.

58.000 sykehus i databasen

Totalt har vi oversikt over 58.000 sykehus i vår database og kan her finne det aller beste sykehuset for den type skade vedkommende måtte ha fått. Vi mener at vi gjennom vårt system bestandig skal kunne gi våre kunder den beste behandling som er tilgjengelig. Skulle likevel sykehuset gjøre en ”tabbe” selv om de har konsultert våre egne leger, slik at videre behandling blir nødvendig når man kommer hjem fra ferien, vil vi dekke dette. I enkelte tilfeller hender det at vi kommer frem til at vår pasient ville ha det bedre på et norsk sykehus – og i slike tilfeller får vi pasienten hjem så fort som mulig!

Ikke legg deg inn selv!

Hvis man derimot legger seg inn på et sykehus på egenhånd, er ikke vi lenger erstatningspliktige ovenfor pasienten om et slik problem skulle dukke opp. Det samme gjelder hvis legene på sykehuset har gjort inngrep uten å konsultere våre egne leger. Hvis man før avreise unnlot å fortelle forsikringsselskapet om at man hadde kroniske sykdommer som lett kunne forverres på reisemålet, vil også erstatningsansvaret bortfalle. Vi kan tenke oss at en kreftpasient eller hjertepasient reiser på en måneds jungelsafari i et område hvor det er lett å få infeksjoner eller lignende. I slike tilfeller vil heller ikke reiseforsikringen dekke, avslutter Sefland.

Euroalarm

Europeiske er en av de aller største aktørene på forsikringsmarkedet for reiser. Vi har sjekket hvordan selskapet egentlig jobber når de får inn melding om skader i utlandet. Totalt finnes det 13 ”Eurocenter” i hele verden – fra Brasil til Kypros som alle er koblet opp mot Euroalarm i København. Det er dette som er selskapets hjerte. Her blir alle skaderapportene fra utlandet tatt i mot. Det er også her man, i en vurdering sammen med reisemålet, bestemmer om skadede personer osv. skal behandles på stedet eller sendes hjem.

Hva slags sykdoms-uhell dekker ikke reiseforsikringen?

I tillegg til ikke oppgitt informasjon om kroniske sykdommer, er det hovedsakelig uhell som følge av ekstremsport som ikke vil bli dekket av reiseforsikringen din.

Her er noen eksempler over hva forsikringsselskapene anser som ekstremsport: :

  • Boksing

  • Sportdykking under 30 meter

  • Bryting

  • Strikkhopp

  • Hastighetsløp med motorkjøretøy

  • Fallskjermhopping

Les mer om hva forsikringsselskapene ikke dekker 9028 TARGET="_top"> her!

Tips om hvordan du unngår å bli syk på reisen finner du 12733 TARGET="_top"> her!

Billig reise?

Reiseforsikringen i orden, men ikke bestilt tur enda?. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål.