Syden i vinterferien - fulle fly

La oss være ærlige: Har du ikke bestilt ennå, er sjansene for en varm ferieuke relativt små.

Skal du til sommervarmen i vinterferien, er det Kanariøyene som gjelder hos charterselskapene. Foto: Karoline
Skal du til sommervarmen i vinterferien, er det Kanariøyene som gjelder hos charterselskapene. Foto: KarolineVis mer

Kan du være fleksibel på reisetidspunkt og -lengde er det straks enklere å finne ledige Syden-seter, men for større grupper som bare må på charterferie i selve vinterferieuken, kan det være vanskelig nå. Tipset er å reise ut fra byer der ferien ikke faller på samme uke som din vinterferie, og å følge med på avbestillinger og restplasser. Sjekk også tilgjengeligheten fra Sverige, for eksempel med vår restplassoversikt.

Star Tour: Mest fra Kristiansand

Star Tour har hatt fulle fly i lang tid fra Oslo i uke åtte. Flest ledige seter finner du om du kan reise fra Kristiansand. Herfra kan du komme deg både til Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife i en uke i dagene 15. til 17. februar. Priser fra 6.195 til 6.754. Fra Trondheim er det også enkelte ledige plasser til Kanariøyene i denne perioden, noe mindre fra Stavanger og Bergen. Priser som fra Kristiansand.

Saga: Reis ut fra andre flyplasser

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dersom du reiser ut fra andre flyplasser enn din "vanlige" har du større mulighet til å finne ledige seter. Mens vinterferien i Oslo og Akershus er lagt til uke åtte, har Agder-fylkene ferie i uke ni.

- Det ser vi lett av bookingsituasjonen, forteller Marie-Anne Zachrisson, salgssjef i Saga Solreiser. Hun anbefaler den reiselystne å velge andre flyplasser om de skal finne ledige Syden-reiser så kort tid før vinterferien. Dessuten bør de ta kontakt med reiseselskapene for å sikre seg plasser som blir ledige på grunn av avbestillinger.

Fra Oslo er alt så og si utsolgt til Kanariøyene i uke åtte, mens det er en del ledige plasser til Gran Canaria fra Kristiansand, priser fra 5.500 kroner i dobbeltrom. Samme uke er det også ledige plasser fra Trondheim.

  • Flere vinterferietips.

  • Tilbake til hovedartikkelen.