Syden for etternølere

Du kan ennå sikre deg en sydentur i fellesferien. Men det er ikke sikkert du kommer deg akkurat dit du vil.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Fjorårets regntunge sommer har tydeligvis vekket solhungeren hos folk. De norske charterselskapene er svært så fornøyde med årets salg. Allerede nå er opptil 80 prosent av alle sydenreisene i juli booket.

- Vi merker en mye større pågang i år enn tidligere. Vi tror årsaken er det dårlige været i fjor, sier administrerende direktør i Saga Solreiser, Anne-Lise Sørli.

Italia – evig populært

Det finnes fortsatt ledige plasser til Mallorca.
Det finnes fortsatt ledige plasser til Mallorca. Vis mer

Også i Star Tour har de merket at nordmenn er mer soltørste enn tidligere.

- Hos oss er syv av ti reiser allerede solgt. Spania, Hellas og Italia er de mest populære reisemålene. Roma-regionen i Italia er evig populær, her er det nesten ingen ledige plasser å oppdrive i fellesferien, sier Lena Petersson som er informasjonssjef i Star Tour.

Hos Ving er syv av ti feriereiser solgt nå.

- Familieturer til Tyrkia, Kypros og Rhodos er mest utplukka, sier informasjonskonsulent i Ving, Andreas Askeland.

Ekstrafly

Detur Norway har dårlig med to ukes-turer i høysesong, men har ennå en del en ukes-turer igjen.

- Vi har i tillegg satt opp ekstrafly fra Oslo til Tunisia, og fra Tord i Sandefjord til Tyrkia. Interessen har vært svært stor for disse reisene, sier slags- og markedssjef i Detur Norway, Frank T. Næss.

Finn en restplass

Er du ikke så interessert i hvilken turer som er utsolgt, tvert om hvor du fortsatt kan få en plass? Her finner du ut hvilke destinasjoner Star Tour, Ving24209 og Saga fortsatt har ledige plasser til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et annet alternativ for etternølere som vil til Syden, er å kaste seg på en restplass. Bruk DinSides restplassoversikt til å finne restplassen som passer deg og din lommebok.

Spania og Hellas med god plass

Utsolgt til Phuket i Thailand
Utsolgt til Phuket i Thailand Vis mer

Stikk i strid med alle backpacker-trender, velger nordmenn tradisjonelt i fellesferien. De greske øyer og Spania er fortsatt av de mest populære reisemålene. Likevel kan du fremdeles få turer både til Spania og Hellas, nettopp fordi reiseselskapene har så mange reiser hit.

- Konkurransen om å selge turer til Hellas er stor. Vi har ledige plasser til mange av de greske øyene, sier Sørli i Saga Solreiser.

Til turistmaskinen Mallorca er det også mulig å få seg en tur i fellesferien. Reiser med Saga du i slutten av juli, koster to uker for en familie på fire rundt 26.000 kroner. Da er opphold på et fire-stjerners hotell inkludert.

Billige land er også i vinden når nordmenn skal velge charterreisemål. Både Bulgaria og Tyrkia så godt som utplukket hos flere reisebyrå.

Langt hjemmefra

Hadde du tenkt å satse på en skikkelig langtur i år? Da må du kanskje belage deg på en restplassbillett eller på å ta rutefly.

Både Mexico og Thailand er nemlig helt utsolgt hos charteroperatørene..

Billig ferie i siste liten?

Et alternativ for etternølere er å kaste seg på en restplasstur. I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.