Sy pakkereisen selv, reis mye billigere

10.000 kroner spart på å gjøre reisebyråjobben fra stua.

Småbarnsfamilien sparer raskt ut noen tusenlapper på å sette sammen feriereisen på egen hånd.
Småbarnsfamilien sparer raskt ut noen tusenlapper på å sette sammen feriereisen på egen hånd. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Småbarnsfamilier må ofte ut med en liten formue når de skal på ferie. Men med noen grep sparer småbarnsfamiliene tusener av kroner på å fikse feriemora selv fremfor å kjøpe pakkereise fra charterselskapene.

Halv pris

Vi bestilte høstferie for en familie med tre barn i alderen 3-12 år. Turen gikk til Mallorca; Balearene - slyngøyene når man oversetter det til norsk - er et populært reisemål og utbudet av reiser er stort. Billigste chartertur fikk vi hos Star Tour og den kostet 19.870, men når vi kjøpte billetter hos lavprisselskapet Sterling og booket feriehus hos et spansk selskap kostet ferien 9.354 kroner. Dermed fikk vi spart inn 10.516 kroner i forhold til Star Tours tilbud.

Ferieoppskriften

DinSide fant at det å gjøre reisbyråjobben selv er billigst. Vi sjekket flypriser hos flere selskaper, men de billigste billettene fant vi hos Sterling som tilbød billetter til 5.015 kroner. Deretter søkte vi etter leilighet/hus på Google og fikk opp mange gode tilbud hos Homeholidays.com. Vi falt for et hus med fem værelser og balkong som kostet 500 euro, tilsvarende 4.339 kroner, og kontaktet huseieren.

Se alle prisene i denne oversikten
Gjør leksa – spar tusenlapper

Her fant vi tilbudene:
Star Tour
Saga Solreiser
Apollo
Sterling
Homelidays