Swingersferie i Holland

Norske par drar på swingersferie til Holland. Hvorfor?

Publisert
Sist oppdatert

I bilen på vei ut til Gouda i Moordrecht, der Fun4two-huset ligger, flyr tankene. Stafettpinnen veksler fra fordommer til forventninger, fra fliring til nervøsitet. Gouda - kommer osten herfra?

Vi er invitert til å titte inn i en verden som er ukjent for de aller fleste av oss. Men noen nordmenn har dette som fritidssyssel, og legger ofte også feriene sine til dette stedet.

Moordrecht ligger 15 minutter utenfor Rotterdam. Inn portene i ly av kveldsmørket lyser gullplaten med "Fun4two" mot oss, og peker opp veien som kveiler seg inn i mellom trær og små trafikkøyer. Parkeringsplassen er fylt med Audier, BMW'er og Mercedeser. Parkeringsvakten loser oss opp til hovedinngangen.


Norske gjester

Vi har på forhånd snakket med Laurens, den mannlige halvparten av ekteparet som står for den daglige driften. Han bekrefter villig at de ofte har besøk av norske par som kommer for å leve ut sine fantasier i et mer åpent miljø enn man finner hjemme.

Laurens og Rineke står for den daglige driften av swingersklubben i Holland. Foto: www.fun4two.nl
Laurens og Rineke står for den daglige driften av swingersklubben i Holland. Foto: www.fun4two.nl Vis mer


Norske swingers

BILDESPESIAL: Fun4two fra innsiden

- Holland er veldig liberalt når det kommer til sex. Og miljøet er forholdsvis stort og utbredt her. Ikke bare Norge, men også de aller fleste land i Europa har et snevert syn når det kommer til denne typen aktiviteter. Derfor har vi besøk av mennesker med god geografisk spredning, forteller Laurens.

I dag vet han i hvert fall at det er par fra både England, Frankrike, Finland, Tsjekkia, Tyskland og Norge. Dette kommer i tillegg til de mange nederlenderne som er aktive medlemmer i klubben.

- Mange tar weekendferier i Holland, og velger å kombinere turer til Amsterdam eller Rotterdam med å dra hit. Da har man et "skalkeskjul" for å komme, forteller Laurens.

Kleskode for den usjenerte

Hver kveld har man et tidspunkt for når det ikke lenger er lov til å gå med vanlige klær. Da skifter du til undertøy. Vanlige klær er på sett og vis heller ikke lov. Dresskoden er "pent antrukket" ettersom man vil at klubben skal være stilfull. Hit skal du ikke komme uten å se pent kledte mennesker.

- Poenget er hele veien å la gjestene få sine fantasier oppfylt. Da vil vi ikke ha hverdagslig antrukne mennesker, men vi vil at alle skal vise seg fra sin beste side.

Tidspunktet da klærne må falle er klokken 23.00 hver eneste kveld. Når kjenningslåten for tispunktet spilles, må alle gjestene opp til garderobene i løpet av kort tid, og skifte til det undertøyet de har valgt å ta med.

- For menn anbefaler vi boxershorts, men som du ser her i kveld er det noen som velger varianter av g-strenger og faktisk litt mer påkledd. Man kan være sexy antrukket uten å vise så altfor mye, forteller Laurens den kvelden vi er på visitt.

Selv er han i ført boxershorts, en svart t-skjorte og sko. Menn har ikke alltid det største utvalget i undertøy. På damene ser vi imidlertid det aller aller meste. De kvinnelige klubbgjestene er i ført alt fra blondebodyer til korsetter og babydolls, til kun g-strenger og flere typer minimale nattkjoler. Den røde tynne lille tråden som går igjen, må være at alle antrekkende på sin måte skal representere en sexy måte å kle seg på.

- Undertøyskoden innførte vi for at det skal bli lettere å komme i gang for de som er her. Vi vil ikke at det skal bli for vanskelig å ta steget fra å komme hit til klubben, til å tørre å bevege seg til etasjene over. Når alle må kle av seg til en viss grad, kommer den erotiske stemningen fortere, og partnerne har lettere tilgang til hverandre, forklarer Laurens.

Norske swingers

BILDESPESIAL: Fun4two fra innsiden

Fakta om Fun4two

 • Huset ligger i den laveste delen av Holland, under havnivå.
 • Huset er en gammel bondegård.
 • Fun4two-huset er et vernet bygg i Holland.
 • Klubben åpnet i januar 1996.
 • Klubben er åpen fredag, lørdag og søndag.
 • Pris for nye par varierer fra 900 til 1.000 kroner pr par, avhengig av hvilken kveld det er.
 • Pris for medlemmer er fra 750 kroner til 800 kroner pr par avhengig av hvilken kveld det er.
 • Fra klokken 23 hver kveld må alle i klubben være i ført KUN undertøy.
 • Hjemmeside: www.Fun4two.nl

 • Playboy mansions lillebror

  Når vi ankommer i kveldsmørket er det ikke lett å se hvor massivt dette huset er. I dagslys derimot åpenbarer det seg hvilken kjempekåk dette er. Huset, som er en gammel bondegård, inneholder blandt annet en nattklubb med bar, dansegulv og sittelounger, samt et mylder av små, trange og mørke ganger. Disse binder husets forskjellige områder sammen. Huset har hele 26 rom fordelt rundt omkring. Det er ikke til å unngå å assosiere huset med Hugh Heffners rede. I tillegg har besøkende om sommeren tilgang til et stort svømmebasseng utenfor huset, og hagen er skjermet med høye trær og busker, slik at innsyn ikke er noe problem.

  Det første vi møter innenfor døra er portneren. Han deler ut garderobenøkler, og viser deg opp til garderobene. Dette er første sted hvor du virkelig kan se andre nakne mennesker live. Det finnes ikke adskilte garderober for herrer og damer. Ei heller separate dusjer. Man skifter sammen, om hverandre, og dusjer i de samme dusjene. Om det er en mann eller dame ved siden av deg, er helt tilfeldig. Toalettene er imidlertid unntaket, her er det kjønnsdelt.

  Norske swingers

  BILDESPESIAL: Fun4two fra innsiden

  Swingersferie

  Ville du tatt med din kjære på swingersferie? (Avsluttet)
  Oh behave, her kjører vi full pakke!(47%) 1578
  Nei aldri verden. La dette forbli noe for spesielt interesserte!(29%) 978
  Ja, men bare for å se på og bli sett!(25%) 834
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


 • Bar og dansegulv
  Første etasje er et mer nøytralt sted hvor gjestene ikke agerer fullt så frigjort. Riktignok er du heller ikke her fremmed for å se nakne mennesker, men her menger du deg med andre, danser, drikker og prater. Dette er også det beste stedet for å inngå eventuelle avtaler om videre bekjentskap, skal vi høre på rådene fra husbestyreren. Dansegulvet er forholdsvis stort, og som seg hør og bør er det en strippestang i midten.

  Sanne er besøkende på klubben sammen med sin kjære Klaus, og en nysgjerrig venninne. Hun forteller om mangt et nummer hun har sett utført både med og uten stang.

  - Strippeklubber er peanuts i forhold til hva du kan oppleve her. Å se en dame som har betalt 1.000 kroner for å komme inn danse av glede og fornøyelse, er en helt annen verden enn å se en som får betalt 1.000 kroner for å gjøre det, forteller hun mens hun ser flere dansevillige jenter åle seg rundt i de minste antrekkene de har.

  Selv har ikke Sanne vært beskjeden i klesveien. En turkis g-streng i mikroformat er det eneste som synes av undertøy under hennes meget gjennomsiktige babydoll i samme farge. Venninnen, Anne, har valgt samme klesvei. Kongens nye klær hadde skjult mer kropp. Premissene for Sanne og partneren er satt før de kom til klubben. Hun forteller at de er der kun for å se på, og om de vil fortsette opp i de andre etasjene for å utfolde seg mer, må det komme etter hvert. Å bytte partner er i midlertid ikke noe for dette paret.

  - Vi har også med en venninne på prøve i dag, som var nysgjerrig på hva dette dreide seg om. Hun er her for å se på, og derfor vil vi heller ikke finne på å gjøre noe som setter henne alene her i dag, forteller hun.

  Avtaler kan imidlertid glemmes i slike omgivelser, og Sanne får en stram mine om munnen da hun oppdager Klaus på dansegulvet i tett omfavnelse med en langbent blondine kun iført diamantstring. Ti minutter senere forlater trioen festen, mens resten fortsetter ubermerket. Man lager ingen opptrinn på klubben.

  Reise og bosted

 • Med taxi til og fra Rotterdam koster det 350 kroner, hver vei.
 • Du kan ta tog til Gouda og taxi derfra. Dette er billigere og alle sjåfører vet hvor Fun4two-huset ligger.
 • Overnatting kan skje i klubbens tilhørende hytte. Minimum to netter for 1.500 kroner pr. natt. Dette inkluderer gratis inngang begge nettene all inclusive.
 • Overnatting kan også skje i klubbens leiligheter. Minimum to netter for ca 1.500 det også. Fri inngang begge dager, all inclusive.
 • Dessuten har klubben avtaler med flere hoteller i området med rabatterte priser dersom man viser medlemskortet.

 • Garderobe og trange ganger
  Er du ute etter flere opplevelser må du selv utforske huset. I etasjen over dansegulvet er det panoramautsikt ned til gjestene, og her oppe deler huset seg inn i flere seksjoner. Du har for eksempel garderobeområdet som leder inn til de små, trange gangene med dempet belysning. Her inne finner du flere små og store rom du kan kikke inn i, eller du kan gå inn og være aktiv deltaker sammen med din utkårede. Alt kjennes som en stor labyrint, men du kommer deg ut bare du går i en og samme retning. Gangene er usedvanlig smale. Kroppskontakt er i mange tilfeller svært vanskelig å unngå.

  En skulle kanskje tro det etter hvert skulle bli en litt stikkende eim av gammel moro og kroppslig aktivitet i huset, men på alle toaletter og i garderobene finner man både deo-sprayer og parfymeflasker. Laurens forteller at dette er viktig for at det ikke skal bli ubehagelig å være der.

  - Alt handler om trivsel. Og det er ikke bare øynene som skal tilfredsstilles av våre sanser. Vi både lukter, føler og smaker. Derfor er det viktig at luften er ren, og at kroppene er rene.

 • Old town Amsterdam
  Velger du en annen rute gjennom husets øvre del kommer du inn til området som har det gamle Amsterdam som tema. "Bebyggelsen" er inspirert at 1300-tallsstilen du finner i Red Light District. Du entrer gaten med husene beliggende langs siden, og du kan fritt velge hvilke rom du vil gå inn i. Her har du mange å velge mellom. Kanskje du vil slappe av litt på cafèn "Roza Vagina"? Her finner du riktignok ikke mange stoler å sitte på, men du kan jo slå deg ned på de mange rosa putene som er innenfor. Trenger du å gå i banken? "Spermabanken" stenger ikke så lenge huset er åpent. Videre forbi gamle Amsterdam og inn et avlukke kommer du til nok et område innredet for de skuelystne, og ikke minst de som liker å ha tilskuere. Her finner du små avlange rom med godt innsyn via brevsprekker.

   Foto: Dag Erik Grøtnæs
  Foto: Dag Erik Grøtnæs Vis mer


  Norske swingers

  BILDESPESIAL: Fun4two fra innsiden

 • Tantra, sauna og boblebad
  Om ikke dette er noe for deg kan du heller bevege deg over til det enorme saunaområdet. Foruten to ekstra barer i hver ende av området, kan gjester fritt forsyne seg med håndklær og det man trenger til personlig hygiene mens man er der. Boblebadet er av den gedigne sorten. Skilter advarer om at her er det kun tillatt å sitte rolig uten å bedrive annen aktivitet. Videre inn har du en kjempstor badstu, og følger du gangen innover kommer du til tantraområdet med tre store rom hvor man fritt kan benytte seg av alle typer massasjeoljer. Her kan du forøvrig også bestille tantrisk massasje av en ekte massør/massøse.

  På kne for innsatsen

  Klokken 04.00 går lyset på i lokalet. Huset har allerede tømt seg for de fleste av parene, men noen ivrige er igjen for å utnytte tiden.

  Jeg finner Laurens på kne inne i ett av de små rommene med kikkehull. Han gynger frem og tilbake, og jeg stotrer fram et lite "eeh... Laurens?". Han har ikke blandet seg i akten, men noen må faktisk gjøre jobben etter stengetid. Han står på kne og samler papir og laken.

  Han stikker det blonde hodet ut av døra og smiler fra øre til øre.

  - Ja, var det greit? Nå holder vi på med å rydde etter kvelden. Alle som jobber her bidrar på alle områder. Enten man jobber i baren, i døra eller på parkeringsplassen så må man rydde. Det er jo fullt trøkk her i morgen også, fra ettermiddagen av, forteller han.

  Nå som lyset er på ser jeg at det i alle rom er plassert ut kondomer og tørkepapir. Små søppelkasser er beregnet til oppsamling av brukt arbeidsmateriale. Alt av laken skal byttes ut, og med 26 rom i forskjellige størrelser og drøssevis med madrasser er det klart at det er litt av en jobb.

  Ikke vet jeg om jeg egentlig ville satt foten innafor ett av disse rommene. Det ER nemlig flekker på laknene, og alt skal selvsagt vaskes.

  Gouda for alle og en hver

  På vei hjem føles det underlig å sette seg i taxien. Du føler sjåføren gir deg blikket "jeg veit hva du har vært med på, ja!" Men underlig nok starter han praten som om alt skulle være normalt.

  - Gouda, sier jeg. - Vi har noe som heter Gouda-ost i Norge, forteller jeg for å gi ham en liten smak av hjemlandet.

  - Jada, Gouda er i alle land. Den kommer herfra den, forteller han.

  Taxisjåfører har meninger om alt alle, og denne karen er intet unntakt. Han synes virkelig det hadde vært på sin plass å virkelig gjøre det kjent for alle at Gouda faktisk er et sted, og ikke bare en type ost man spiser i Frankrike, Sveits, England og for den saks skyld Norge. Dette er jo den internasjonale merkevaren som kan markedsføre stedet forteller han. Hva ellers skal til for at folk kommer til dette stedet?

  Jeg legger hodet mot vinduet og hører han fortelle det som er å fortelle av viktige saker om Holland, Rotterdam, Amsterdam og vindmøller. Kanskje jeg skulle sovet over på klubben?

  Norske swingers

  BILDESPESIAL: Fun4two fra innsiden  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer