Sveriges største rockefestival

140 artister skal rocke sommerluften på Hultsfred til helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Sveriges største rockefestival
image: Sveriges største rockefestival
Iggy Pop var en av fjorårets store attraksjoner.
Iggy Pop var en av fjorårets store attraksjoner. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Bilder fra Hultsfredfestivalen 2001.
Alle foto: www.rockparty.se
Bilder fra Hultsfredfestivalen 2001.
Alle foto: www.rockparty.se Vis mer

Suede, bob hund, A Camp, Slayer, Røyksopp og Sonic Youth. Dette er noen av de 140 artistene du får oppleve på Hultsfred 2002.

Variert underholdning

Hultsfred 2002 fyrer løs torsdag 13. juni, og lar musikken flyte til og med lørdag. Her er det ikke bare musikere som skal stå for underholdningen, men også akrobater, linedansere, komikere og dansere. – Og film for deg som behøver et avbrekk i musikken; det vises kortfilmer, kultfilmer og skateboardfilm alle dagene. Og for deg som ikke kan la tanken på ballen ligge; kampene fra fotball-VM sendes på storskjerm.

Her er også en scene for nykommere som vil vise seg fram, men går du med en artist i magen, er du dessverre for seint ute for årets festival. Fristen for å sende inn demo er 1. april.

Rockparty

Festivalen arrangeres av organisasjonen Rockparty, som feiret 20-års jubileum i fjor. I den spede begynnelse var det an ansamling skoleungdommer hvis misjon var å få litt bedre musikk på sine fester og skoledanser. I 1986 ble den første Hultsfredfestivalen arrangert, og med 7.500 betalende tilskuere ble den betegnet som en suksess. Storfavorittene i 1986 var Katarina & The Waves, som skapte kaos og fylte sportshallen til bristepunktet.

I fjor satte Hultsfredfestivalen publikumsrekord, med mer enn 29.000 besøkende. Store attraksjoner i fjor var Manic Street Preachers, Weezer og Iggy Pop. Et lite stykke utvikling siden 1986 …

Presseansvarlig i Föreningen Rockparty, Fredrik Blom, sier at de venter mer enn 25.000 besøkende til årets festival, og forhåpentligvis 30.000 - som vil si fulle "hus".

Hultsfred

Hultsfred er en liten by i nordøstre Småland, cirka en times biltur fra Jönköping, Kalmar, Linköping og Växjö. Du kommer deg dit med buss fra forskjellige steder i Sverige, og også fra Norge.

Dette er ikke festivalen for deg med aversjon mot teltliv – da dette, sammen med å bo i campingvogn, er eneste overnattingsmulighet i Hultsfred under festivalen. Alle rom på hotell og vandrehjem går til artistene og de som jobber på festivalen. Å sette opp telt på campingen, er imidlertid gratis med festivalpass. Tredagersbillett koster 995 norske kroner.

 • Mer informasjon på festivalens hjemmeside.
 • Her er Hultsfred
 • Relaterte artikler:

 • Europeisk festivaloversikt

 • Norsk festivaloversikt

 • Festivaltips
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.