Sverige eller Danmark i sommer?

Få tips til hva du kan oppleve hos våre naboer i sør og øst.

Kan du se for deg at du sitter her i sommer? Fra Nyhavn i København. Foto: Cees van Roeden/Visit Copenhagen
Kan du se for deg at du sitter her i sommer? Fra Nyhavn i København. Foto: Cees van Roeden/Visit Copenhagen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du trenger ikke reise så langt for å føle at du har ferie. Du kan bli hjemme og feriere i eget land, men du kan også ta den korte turen til enten Sverige eller Danmark og se hva våre kjære naboer har å vise frem.

I denne siste utgaven av reiseprogrammet FRI får du forslag til hva du kan finne på om du reiser til Sverige. Stockholm er en flott sommerby, og selvsagt har vi Göteborg, Liseberg og Götakanalen, også.

I København kan du nyte livet i Nyhavn eller med en smushi på The Royal Café, eller ta turen til Jylland og bo på slott og løse spøkelsesgåter.

Uansett hvilket land du velger, er det kjekt å vite at begge reisemål er blitt billigere for oss nordmenn. Vi er vant til at svenskekronen er billig, og nå koster 100 svenske kroner rundt 82 norske kroner. Den danske kronen har svekket seg ganske mye bare siden januar i år. Da kostet 100 danske kroner 110 norske, mens i dag koster det bare 106 norske kroner.


Vi gir deg FRI

Fram til juni vil DinSide hver uke presentere en ny episode av programserien FRI. Det er Lars Bull, kjent fra Skiguiden som vi presenterte nå i vinter, som har det hyggelige oppdraget å reise rundt i den store vide verden for å sjekke ut forskjellige reisemål og ferieformer for oss andre. Han skal blant annet ta oss med til Orlando, Miami, på biltur i California, til Mexico og til Egpyt.

Har du fått med deg de tidligere episodene?

FRI del 1: Bli med ombord verdens største cruiseskip, Oasis of the Seas

FRI del 2: Moro i Orlando

FRI del 3: Welcome to Miami

FRI del 4: Roadtrip USA

FRI del 5: På vei til San Francisco

FRI del 6: I solskinnsstaten der hasj er medisin

FRI del 7: Bli med til Vietnam

FRI del 8: Se hva som venter i Kambodsja

FRI del 9: Klassikeren Amsterdam