Sverige billigste campingland

Planlegger du campingferie i sommer, er Sverige det rimeligste alternativet. Italia krever mest av lommeboken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Camping er gjennomsnittlig billigst i Sverige.
Foto: ADAC
Camping er gjennomsnittlig billigst i Sverige.
Foto: ADAC Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er tyske ADAC, norske NAFs søsterorganisasjon, som fastslår dette. De har gjennomført en prisundersøkelse på campingkostnader i 12 europeiske land, og funnet at vårt søsterland er det mest prisgunstige campinglandet i år.

Hva koster det

Ikke bare sparer du tid og penger på bensin, men du sparer også gode penger på overnattingen dersom du velger Sverige som campingdestinasjon i år. Prisforskjellene mellom dyreste og billigste campingland er relativt drøye; mens du i gjennomsnitt betaler 161 norske kroner for overnatting med vogna i Sverige, må du ut med 258 NOK i Italia.

Tyskland følger Sverige hakk i hel, med en døgnpris på 163 norske kroner. Som gode naboer med Danmark, kan det være interessant for oss nordmenn å vite at dette ikke er noe billig land å parkere bobilen; 236 norske kroner koster det å være norsk campingturist i dejlige Danmark.

Men som du kan se av listen, kan prisene variere mye.

Prisene i oversikten inkluderer en natts leie av oppstillingsplass på campingplass av mellomstandard, to voksne og ett barn, strøm, varmdusj for tre, samt tilleggsavgifter.

Prisøkninger

Ifølge ADAC har det skjedd en betydelig prisøkning på campingplass-leie etter omleggingen til Euro.

- I mange europeiske land er prisene på campingplasser til dels betydelig forhøyet, skriver ADAC i en pressemelding.

Frankrike er landet med den mest beskjedne prisøkningen, mens Spania er blant de landene med kraftigst prisøkning. Ifølge ADAC steg prisene i Spania i fjor med 19 prosent, og videre med 10 prosent i år. Dermed er det populære ferielandet det tredje dyreste i ADACs oversikt. Ungarn var det mest prisgunstige landet i 2001, men er nå nede på en sjetteplass.

 • Se ADACs liste her.
 • Mer om camping på DinSide

 • Trendy campingferie

 • De flotteste campingplassene

 • Vårpuss av campingvogna
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.