Svensketur i "Norges Grand Canyon"

Svenske Aftonbladet har vært på vandretur i "Norges Grand Canyon". Nåja, de var nå bare i Aurlandsdalen. Norges Grand Canyon ligger mye lenger nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi skal ikke være for harde mot svenskene. For de fleste av våre naboer er det sikkert kjempemessig å gå i Aurlandsdalen, der bratte fjellvegger reiser seg på begge sider av dalbunnen.

Og vi er selvsagt glade for all reklame for vår vakre fjellheim.

Og de utsendte fra Aftonbladet likte turen, de.

"Oppover, bare oppover. Og nå er det riktig bratt. Det kjennes som om vi skal bestige en fjelltopp, men vi skal bare ta oss til en gammel boplass med vakre, gamle gårder."

Aurlandsdalen er helt klart en av de vakreste dalene i landet vårt, og svært populær blant spreke fjellvandrere. Det merker også den svenske ekspedisjonen.

De fineste fjellturene

"Med jevne mellomrom møtes vi av hurtige hei, hei, og er dere på tur? fra nordmenn med roser i kinnene og spenstige steg. Med et anstrengt smil hilser jeg pesende tilbake.

Riktig pinlig blir det når jeg møter en eldre dame i åttiårene som raskt tar seg fram gjennom terrenget mens jeg selv snubler fram. Damen titter på meg med et spørrende blikk: Går det bra?"

Les reisereportasjen i Aftonbladet

Dra nordover!

Vår oppfordring til Aftonbladet må være at hvis de virkelig vil se Norges Grand Canyon, så må de dra et helt annet sted - til Finnmark.

Der ligger nemlig Sautso canyon, Nord-Europas største juv. Det er 6,5 kilometer langt, og mellom 300 og 420 meter dypt.

Les mer om juvet, og andre overraskelser Norge kan by på: