Svenskereise med etterspill

De reiste fra Sverige, men klagde på turen i Norge. Så enkelt er det dessverre ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De bestilte ferien til Puerto Rico, Spania, på et norsk reisebyrå, og var misfornøyd med servicen. Men reisen gikk med Star Tours søsterselskap i Sverige, Fritidsresor, og da er det ikke så enkelt å klage som man kanskje kan tro.

For liten bil

image: Svenskereise med etterspill

De bestilte leiebil fra reiseselskapet, og valgte den dyreste klassen fordi de trengte stor bil. Den lille toppløse fra Peugeot som ventet på flyplassen, var ikke hva de hadde regnet med å få. Den var så liten at "de måtte sitte med bagasjen på fanget". Klagerne sa umiddelbart fra til reiseselskapets representanter, og fikk bytte. Men den neste bilen var heller ikke som de ønsket seg, og de gikk derfor til et annet firma, hvor de fikk en mer passende leiebil. De ønsker refundert leiebeløpet for en uke, 2.500 kroner. Klagerne kjøpte reisen via et norsk reisebyrå, men turen gikk fra Landvetter i Göteborg fordi det var der det var ledige plasser. Klagerne mener at saken bør behandles av den norske reklamasjonsnemnda.

Ikke så enkelt

Star Tour i Norge sier at siden reisen er solgt fra Sverige, så hører klagen inn under den svenske reklamasjonsnemnda. Reklamasjonsnemnda er enig, men noterer likevel hvordan saken ville blitt behandlet om den lå under deres ansvarsområde. Klagerne bestilte bil i kategori D som er den dyreste. Det er imidlertid ikke ensbetydende med at de får en stor bil. Cabrioleter er dyre og populære i Syden, og havner derfor også i denne kategorien. Reklamasjonsnemnda mener også at Peugeoten er på størrelse med en Ford Escort cab som er nevnt som eksempel i Star Tours prisliste. Reklamasjonsnemnda mener derfor at det ikke foreligger avtalebrudd, og at klagerne ikke ville fått medhold hos dem, selv om reisen hadde gått med norsk operatør.

Du kan med andre ord ikke klage på reiser med charterselskaper fra Sverige, selv om turen er bestilt via norske reisebyråer. Det hører også med til historien at den svenske Almänna Reklamationsnämnden har avvist klagen.

Flere klagesaker

  • Her finner du flere klagesaker.
  • De dummeste klagene kan du lese her.
  • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
  • Planlegger reisen med DinSide

    Assistanse får du på DinSide Reise. Charterreiser, fergeferien, flyreiser, valutakalkulator og reisetips fra leserne er noe av det du finner. Her er noen nyttige linker:

  • Finn billige charterturer i restplassoversikten
  • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
  • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
  • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren