Vi er vel ikke ubeskjedne når vi sier at fjordene våre er naturattraksjoner i verdensklasse? Her fra Geiranger. Foto: C.H./Innovasjon Norge
Vi er vel ikke ubeskjedne når vi sier at fjordene våre er naturattraksjoner i verdensklasse? Her fra Geiranger. Foto: C.H./Innovasjon NorgeVis mer

Svenskene velger fjordene fremfor København

En avstemning blant Aftonbladets lesere viser at Norge lokker.

Vi er gode granner, vi nordmenn og svensker. Og selv om tyskerne dominerer statistikken over utenlandske turister som kommer til Norge, er svenskene også godt representert.

Kanskje kommer det ekstra mange svenske turister på besøkt til oss i år? Aftonbladet har nemlig bedt sine lesere stemme over de heteste nordiske reisemålene. Da havner våre vakre fjorder på en flott andreplass - foran København.

Nordens beste bilferie, mener svenskene de norske fjordene kan by på. De sammenligner det med å reise i sitt eget postkort.

- Dette er bra! Svært positivt, sier Audun Pettersen i Innovasjon Norge Reiseliv.

- Vi vet at svenskene allerede er et av de viktigste markedene for norsk reiseliv. De vet også mye om Norge som feriemål, soer Pettersen.

Han forteller om en 11 prosents økning i antall svenske turister i Norge i 2008. Veldig mange besøker Østlandet, gjerne fordi de har venner og familie der. Men mange reiser til Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Og selv om de fleste kommer om sommeren, er det stadig flere som velger å komme til oss om vinteren.

Lofoten og Svalbard også med

Det er ikke bare Vestlandet som kan by på flotte bilferieopplevelser. Se bildene av Norges vakreste veier her.

Vi har faktisk enda to reisemål med i ti på topp. På syvendeplass ligger Lofoten, og på niendeplass havnet Svalbard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svalbard - Norges vakreste naturopplevelse

Det er Island som topper listen over de heteste reisemålene i 2009. Ikke så rart. Island har blitt et mye billigere reisemål etter at finanskrisen bragte landet ned i knestående.

Her er listen over Nordens heteste reisemål i 2009, ifølge Aftonbladets lesere:

1 Island
2 Norges fjordar
3 København
4 Skagen
5 Jyllands strender
6 Bornholm
7 Lofoten
8 Åland
9 Svalbard
10 Færøyene

Aftonbladets avstemning lokket over 30.000 svensker til å si sin mening om 2009s beste reisemål.