Svenskene super mest

Norske turister drikker mye på ferie, men svenskene er tørstere.

Alkohol er en vare som hører ferien til. Det kan en undersøkelse utført av nettreisebyråene Reisefeber, Resfeber og Rejsefeber tyde på. Skandinavers ferievaner medfører økt alkoholkonsum, og tørstest av alle er svenskene.

Drikker mer

Mens 12 prosent av nordmennene og 11 prosent av danskene sier de drikker mye mer i ferien, så drikker hele 23 prosent av svenskene mye mer ifølge eget utsagn. Til gjengjeld er det flere nordmenn som sier de drikker litt mer - 64 prosent mot hhv. 54 prosent av svenskene og 57 prosent av danskene. Mellom 16 og 26 prosent sier de drikker det samme som hjemme, færrest av disse er svensker.

Mer vin i ferien?

Drikker du mer alkohol i ferien? (Avsluttet)
Ja, jeg drikker mer(66%) 272
Nei, nei jeg drikker som vanlig(22%) 89
Jeg drikker ikke i det hele tatt(12%) 51
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Jeg tror folk forbinder ferie med kos og avslapning. Dette resulterer gjerne i mer alkohol. Vi tillater oss mer vin til maten, en kald øl i solen - ting som gjerne forbindes med det å kose seg. I tillegg kan også alkoholprisene i utlandet ha en effekt på alkoholinntaket når man reiser på ferie utenlands. Det sier daglig leder i reisefeber.no, Kristin Sætevik.

Tallene kommer fra en spørreundersøkelse gjort på nettsidene til de tre reisebyråene i Norge, Sverige og Danmark. I Norge har 1.967 personer svart på spørsmålene, i Sverige har 2.205 personer svart, mens 1.677 dansker har svart.

Mer tørst ferie

  • Flatfyll i Norge - utenlandske skribenters reaksjoner
  • Ola Dunk på høye hæler
  • Vin for dummies
  • Bobler i glasset - champagneguide
  • Øltrikk for turister
  • Billig nytelse i Sør-Afrika