Svenskehandel

Billig ribbe, julemarked og hygge. En førjulstur til Sverige kan være så mangt.

Jul på Liseberg.
Foto: liseberg.se Foto: liseberg.se
Jul på Liseberg.
Foto: liseberg.se Foto: liseberg.se Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En handletur til Sverige trenger ikke bare handle om kjøtt og colabokser, selv om det kan være hyggelig nok – i alle fall om du sammenlikner sluttsummen på kassalappen med summen på den norske kassalappen. Den fortsatt lave svenskekrona gjør det ekstra hyggelig å være norsk i Sverige.

Nissetivoli

Lisebergskaninen har tatt julenissedrakten på og ønsker velkommen til julemarked på Liseberg – fornøyelsesparken i Göteborg. Her kan du kose deg med nisser og polkagriser, du kan handle julegaver i de hyggelige trehusene, du kan gå på skøyter, og du kan more deg med noen utvalgte tivoliattraksjoner. De mest halsbrekkende attraksjonene er imidlertid stengt. Liseberg åpner julesesongen i morgen, 16. november, og holder åpent torsdag-søndag til og med lillejulaften. Siste uken før julen ringes inn holder parken åpent hver dag.

Foruten tivoli, kan Göteborg by på gode shoppingmuligheter for enhver smak.

Du kommer deg enkelt til Göteborg med bil, buss eller tog. Buss koster 140-150 kroner en vei fra Oslo, og tog er ikke mye dyrere: 165 kroner en vei. Dersom du kun er ute etter å shoppe og ikke ønsker å kombinere det med en aften eller to i Göteborg, kan du hive deg på en dagstur med Säfflebussen for 190 kroner tur-retur.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Gøteborg i artikkelen Gøteborg: Svenskehandel med stil. Vi har også testet Liseberg i sommersesongen. Mer om det her.

Shopping i den svenske hovedstaden

Det er større avstand fra Oslo til Stockholm enn det er fra Oslo til Göteborg. En shoppingtur til den svenske hovedstaden skulle dermed i utgangspunktet passe best for deg som ønsker å kombinere shopping med en fornøyelig weekendtur. I våre dager er imidlertid avstand ingen hindring, og du kan få dagsturbilletter med fly fra Oslo til Stockholm for rett over tusenlappen. Velger du weekendtur med tog, betaler du 280 kroner en vei – og med buss 250,-

Den svenske hovedstaden kan by på storbyshopping i hyggelige omgivelser. Her kan du lese om Stockholms kuleste steder. La deg inspirere ved å ta en kikk på vår bildespesial fra det maritime Stockholm.

Svensk grensehandel

Jul betyr god mat og drikke for mange. Synes du regninga på norske pol og butikker gjør det vanskelig å svelge med samme glede, kan vi foreslå en førjulstur til grensehandelsstedene. Grensehandelen blomstrer, og man har allerede gått ut og advart mot kø over Svinesund helgene i desember. Grensehandelsstedet Svinesund er mektig populært, og kan skilte med 33 butikker av forskjellige slag, men er du ute etter rimelig akevitt må du på Systembolaget, som du for eksempel finner i Strömstad.

Buss fra Oslo til Strömstad koster rett over hundre kroner på hverdager (én vei) og 140 i helgene. Du kan lure deg unna køen ved å ta Colorlines båt mellom Sandefjord og Strömstad. Dette koster 110 kroner for en voksen en vei – for fem i bilen koster det 448 kroner, inkludert bilen.

  • Her finner du priseksempler for reise til Göteborg, Stockholm og Strömstad.