Svenske Skyways Express er konkurs

Flyselskapet åpnet ny rute i går ...

<strong><b>KONKURS:</strong></b> Skyways begjærer seg selv konkurs, og alle flyvninger er stanset med umiddelbar virkning. Foto: Wikimedia
KONKURS: Skyways begjærer seg selv konkurs, og alle flyvninger er stanset med umiddelbar virkning. Foto: Wikimedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, 22. mai 2012, gikk nok et flyselskap konkurs. Denne gangen måtte det svenske flyselskapet Skyways Express takke for seg.

Selskapet fløy både regionale og innenriksruter og hadde hovedbase i Linköping, Sverige.

Skyways erklærte seg konkurs i dag tidlig, ifølge Check-in.dk. Samtlige Skyways-flyvninger er avlyst i dag som følge av dette.

– Det er utrolig trist at dette skjer, for selskapet og for våre passasjerer som blir direkte berørt av dette. Det er også trist at våre ansatte står i fare for å miste jobbene sine. Vi har kommet langt i arbeidet med å snu selskapets utvikling, men etter Cimbers konkurs ble det vanskelig å drive selskapet, sier Michael Wångdahl, administrerende direktør i Skyways og City Airlines, i en kommentar på selskapets nettside.

Les også: Bjørn Kjos tror flere vil gå konkurs

SAS eide 25 prosent

Flyselskapet ble etablert i 1987 og var tidligere kjent som Avia. I 1998 inngikk Skyways en samarbeidsavtale med SAS, som kjøpte 25 prosent av Skyways. SAS solgte sine resterende 19,9 prosent i 2010, skriver uk.reuters.com.

Så sent som i går åpnet Skyways en ny rute, mellom Billund og Stockholm Arlanda, i kjølevannet av Cimber Sterlings konkurs. Ironisk nok varte denne ruten bare i én dag.

Selskapet hadde ruter fra Stockholm Arlanda Lufthavn til Bergen, Stavanger og Trondheim.

Danske Cimber Sterling gikk konkurs 3. mai i år, men var dessverre da ikke alene om det. Tidligere i år gikk også lavprisselskapet Air Australia og de europeiske selskapene Malev og Spanair konkurs. Sistnevnte konkurs kostet også SAS dyrt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer