<b>KONKURS:</b> Skyways begjærer seg selv konkurs, og alle flyvninger er stanset med umiddelbar virkning. Foto: Wikimedia
KONKURS: Skyways begjærer seg selv konkurs, og alle flyvninger er stanset med umiddelbar virkning. Foto: WikimediaVis mer

Svenske Skyways Express er konkurs

Flyselskapet åpnet ny rute i går ...

I dag, 22. mai 2012, gikk nok et flyselskap konkurs. Denne gangen måtte det svenske flyselskapet Skyways Express takke for seg.

Selskapet fløy både regionale og innenriksruter og hadde hovedbase i Linköping, Sverige.

Skyways erklærte seg konkurs i dag tidlig, ifølge Check-in.dk. Samtlige Skyways-flyvninger er avlyst i dag som følge av dette.

– Det er utrolig trist at dette skjer, for selskapet og for våre passasjerer som blir direkte berørt av dette. Det er også trist at våre ansatte står i fare for å miste jobbene sine. Vi har kommet langt i arbeidet med å snu selskapets utvikling, men etter Cimbers konkurs ble det vanskelig å drive selskapet, sier Michael Wångdahl, administrerende direktør i Skyways og City Airlines, i en kommentar på selskapets nettside.

Les også: Bjørn Kjos tror flere vil gå konkurs

SAS eide 25 prosent

Flyselskapet ble etablert i 1987 og var tidligere kjent som Avia. I 1998 inngikk Skyways en samarbeidsavtale med SAS, som kjøpte 25 prosent av Skyways. SAS solgte sine resterende 19,9 prosent i 2010, skriver uk.reuters.com.

Så sent som i går åpnet Skyways en ny rute, mellom Billund og Stockholm Arlanda, i kjølevannet av Cimber Sterlings konkurs. Ironisk nok varte denne ruten bare i én dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selskapet hadde ruter fra Stockholm Arlanda Lufthavn til Bergen, Stavanger og Trondheim.

Danske Cimber Sterling gikk konkurs 3. mai i år, men var dessverre da ikke alene om det. Tidligere i år gikk også lavprisselskapet Air Australia og de europeiske selskapene Malev og Spanair konkurs. Sistnevnte konkurs kostet også SAS dyrt.