Svenske med berømt forbilde

Det er nok ikke så mange som kjenner til Willma Guides. Vi har sett på utgaven som dekker Bali og Lombok i Indonesia.

Publisert
Sist oppdatert
Svenske med berømt forbilde
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Svenske med berømt forbilde

Svenske Willma Guides samarbeider med det store guidebokforlaget Lonely Planet. Utgaven som dekker Bali og Lombok er en bearbeidet svensk versjon av en av gigantens guidebøker fra 2001.

Budsjett-tips

Lonely Planet blir av mange backpackere nesten å regne som bibelen. Det spørs om Willma oppnår samme status, selv med Lonely Planet som kilde. Boken er imidlertid bygget over samme lest, og vi kjenner igjen både layout og metodikk fra LP. Det betyr også at i likhet med LPs bøker, har bøkene fra Willma et umiskjennelig preg av at lavbudsjetturisten står i fokus. Tips om hvordan du gjør gode kjøp, sparer penger, spiser billig og reiser for en slikk og ingenting, fyller sidene.

Praktiske råd

Overnatting og mat
Du finner råd både om mattyper og steder å spise. Flere hoteller i alle klasser er med i oversikten. Backpackere er gjerne unge av enten sinn eller skinn, og gjerne glad i litt uteliv. Det har bokens forfattere tatt konsekvensen av, og du finner egne avsnitt om uteliv.
Kommunikasjoner
Kortfattet og grei oversikt helt i innledningen av boken. Også nyttige advarsler om lommetyver og taksameterbruk i taxier. Boken inneholder også en nyttig oversikt over avstander mellom de forskjellige reisemålene i området.
Annet
Greie helsetips og informasjon om det som finnes av farlig fauna. Også noen få avsnitt om lokale skikker, og underholdning. En relativt omfattende ordliste med fraser og råd om hvordan du håndterer forvirrende skrivemåter, finner du bak i boken.

Historie og kultur

I et eget kapittel kan vi lese oss til mer kunnskap om områdets historie, natur, økonomi, religion, boforhold, musikk og sosiale skikker. Dessuten får du en kjapp historiegjennomgang for områder guiden omtaler. For deg som liker å handle suvenirer, er et eget avsnitt viet lokal kunst og håndverk, med kart over hvor du kan handle.

Brukervennlighet

Kapittelmerking på arkene gjør at du lett finner starten på hvert område, men i denne boken er kun to områder omtalt, så det har egentlig begrenset nytte. Vi setter pris på den systematiske gjennomgangen for hvert område og sted, som vi kjenner igjen fra Lonely Planet bøkene. Først noen historiske fakta, så mer detaljert for hvert sted som er omtalt under reisemålet, kart med innplottede bosteder, restauranter og andre nyttige steder, praktiske fakta, severdigheter, overnattingstips og spise/underholdningsforslag. Til sist får du informasjon om shopping og kommunikasjoner.

Bilder og kart

Noen få fargebilder på glanset papir spredt rundt i boken. Enkelte sort-hvitt bilder og tegninger i teksten. Disse er mest å regne som stemningsskapende, ikke som informasjon. Boken har også diverse kart som er nyttige på veien. Detaljerte tegninger som guider deg til kjente severdigheter som templer og huleområder kan være nyttig under utforskningen av reisemålet.

Konklusjon

Grundig bok for budsjett-turisten. Vi liker organiseringen, selv om det kunne vært lettere å finne frem. Et greit alternativ for deg som syns det er bedre å lese svensk enn engelsk, men forøvrig i store trekk samme bok som du kan kjøpe i Lonely Planet-drakt. (Se også vår vurdering av LPs bok for Midt-Østen.)

Fakta

Utgitt: 2002
Språk: Svensk
Vekt/sider: 314 gram/464 sider
Pris: 169 kroner
Forlag: Willma

Priser fra Tanum på Karl Johan. Prisene kan variere på utenlandske bøker.

  • Tilbake til forrige vurdering

  • Videre til neste vurdering

  • Tilbake til hovedartikkelen
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer