Svensk herregårdshelg til minipris

For 1.600 kroner per pers kan du kose deg en herskapelig helg i Sverige.

Foto: Hennickehammar Herregård
Foto: Hennickehammar Herregård Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellesferie er over, skolestart er rett rundt hjørnet, og det er uendelig lenge til jul og ferie.

Strekker ikke pengene til for en storbyhelg i høst, er kanskje en helg på en svensk herregård et godt alternativ?

Ta med din utkårede eller en venn eller fler, og hygg deg i storslagne omgivelser. Det er mange svenske slott og herregårder som har spa eller golfbane like i nærheten. Omtrent samtlige kan skilte med hage- eller parkanlegg, og flott natur man kan vandre i rett utenfor herregårdens eiendomsgrenser.

Mye for pengene

Adelen fikk aldri grep her i Norge, så Sverige slår oss ned i støvlene når det gjelder herskapelige overnattingssteder. En annen grunn til å velge nabolandet, er selvsagt den hyggelige kursen. I skrivende stund koster 100 svenske kroner cirka 86 norske kroner. Dvs. at en herregårdshelg som koster 1.840 sek per person, vil koste cirka 1.580 norske kroner.

Under har vi funnet frem fire herregårder/slott som tilbyr overnatting. Merk at det finnes mange flere. Se tips om hvordan du finner andre aktuelle steder nederst i saken.

Hennickehammar Herregård

En flott gulmalt herregård fra 1700-tallet som ligger flott til i skogen ved vannet Hemtjärnen. Du kan låne kano eller sykkel av hotellet. Hennickehammar har eget spa og tennisbane, og ligger like ved golfklubben Saxå. En finfin destinasjon for deg som vil ha en avslappende helg i skogen, med andre ord.

Hvor: Seks mil nørdøst for Karlstad, cirka 30 mil fra Oslo.
Pris: For siste liten-bestilling under en uke før ankomstdato koster det 1.135 sek per person i dobbeltrom. Da inngår velkomstkaffe og hjemmebakt brød, en treretters middag og frokost. En weekendpakke med to overnattinger (ikke siste liten) koster 2.565 sek per person. Da er to ftreretters middager, en lunsj, frokoster og velkomstkaffe inkludert. For 3.475 sek per person får man en spabehandling, en time i relaxavdelingen, fruktkurv og sjampanje på rommet i tillegg.
På nett: www.hennickehammar.se

Grythyttans Gästgivaregård

Midt i de dype skoger ligger sjarmerene Grythyttan Gästgivaregård, som består av 22 hus bygget fra 1640 til 1960. På 60-tallet forfalt de flotte bygningene, men så ble det bestemt at alt skulle renoveres, og åpne som hotell igjen. Det er Hembygdsföreningen som eier Grythyttan i dag. Her han du golfe, prøve vinsmaking, ta spabehandling eller utforske naturen rundt.

Hvor: I Grythyttan, cirka åtte mil nordøst for Karlstad, 30 mil fra Oslo (ikke langt fra Hennickehammar nevnt over)
Pris: Ut august kan du få siste liten-rom for 1.495 sek per person per natt. Da er velkomstkaffe og hjemmebakt brød, fireretters middag og frokost inkludert. Må bestilles 0-3 dager før, og tilbudet avhenger av ledige rom. En hel helg (ikke siste liten-tilbud) koster 2.190 sek per person for to overnattinger, frokost, to fireretters middager, og en lunsj.
På nett: www.grythyttan.comLänsmansgården

Länsmansgården heter egentlig Ulfsby Herregård, og har vært herregård siden 1630. Länsmansgården er nevnt i boken Gösta Berlings Saga, av Selma Lagerlöf. Her spiser du godt på restauranten, som regnes som en av de beste i Värmland. Ellers er Sunne et skisportsted (de har en skitunnell her), det finnes golfbane, og Sunne Vattenland er like ved.

Hvor: I Sunne, nordøst for Arvika (mellom Arvika og Torsby)
Pris: En helg i dobbeltrom med frokost og to toretters middager koster 1.840 sek per person. Golfpakke med én overnatting i dobbeltrom, frokost og treretters middag + greenfee på 18-hullsbanen på Sunne Golfklubb koster 1.295 sek per person per natt. En natt i dobbeltrom i høst (1/10 til 15/11) koster 695 sek per person. Treretters middag og frokost er inkludert.
På nett: www.lansman.com

Thorskogs Slott

I 1249 satt Håkon Håkonsson og Birger Jarl på Thorsskog (som den gang het Torskebacke og lå i Norge) og sluttet fred mellom Norge og Sverige (den freden kom aldri i stand...). I dag kan du slutte fred med stressloppene ved å ta en helg her. Slottet som ligger her i dag ble bygget i 1892. Her kan du spille golf, få massasje, ta deg en tur i skogen rundt slottet, gå på matkurs eller bare rusle rundt i parken og slappe av.

Hvor: I Thorskog, cirka 35 minutter nord for Göteborg.
Pris: En helg (fre-søn) med overnatting i dobbeltrom, velkomstdrink fredag, flerretters middag fredag og lørdag, frokost, og ettermiddagste lørdag koster 3.150 sek per person.
På nett: www.thorskogsslott.se

Flere herskapelige muligheter

Dette er bare en brøkdel av alle slott og herregårder som har overnatting i Sverige. Se oversikt over standsmessige overnattingssteder i Vest-Sverige hos www.vastsverige.com. Sjekk også ut Countryside Hotels Sweden, eller kontakt de forskjellige regionenes turistkontorer for oversikt over herregårder og slott i andre deler av Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer