Sveitserkniven med 141 funksjoner

Perfekt gave til verktøyfantasten som har alt?

Foto: Wenger
Foto: Wenger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sveitserkniv er kjekt å ha, som Øystein Sunde ville sagt. Mange sverger til å ta med en slik når de skal ut på reise. (Det gjelder bare å huske å ikke pakke den i håndbagasjen.)

Den multifunksjonelle lommekniven i miniformat ble en ubetinget suksess da den ble oppfunnet på slutten av 1800-tallet. Den ble produsert til bruk i det militære, og det opprinnelige navnet er Offiziersmesser, men lommekniven ble omdøpt til Swiss Army Knife av amerikanske soldater under 2. verdenskrig.

I dag er det to firmaer som har lov til å kalle sine lommekniver for Swiss Army Knife - Victorynox og Wenger. En typisk sveitserkniv består av et eller to knivblad, en skrutrekker, en flaskeåpner og kanskje en vinåpner eller en saks. Det finnes utallige modeller med forskjellige funksjoner. Av de mer avanserte er sveitserkniver med pinsett, neglfil, forstørrelsesglass og sag.

I løpet av de siste årene har det blitt lansert mer teknologiske versjoner som inneholder minnepinne, digitalt klokke og digitalt målebånd, LED-lys, laserlys eller mp3-spiller(!)

Foto: Wenger
Foto: Wenger Vis mer


Gigantkniven med 141 funksjoner

Men kanskje aller utroligst er Wengers versjon kalt Giant Knife som har hele 141 funksjoner. Som navnet tilsier er dette knapt snakk om en lommekniv, og den veier da også nesten ett kilo. Giant Knife må være luksusgaven til dingselskeren som har alt, for prisen er også ganske heftig - den koster rundt 4.700 kroner (den billigste prisen vi fant for den var 495 pund hos www.shop4wenger.co.uk.

Det blir en uendelig lang liste om vi skal presentere alle de 141 funksjonene, men vi må ta med noen av dem: Tresag med linjal, umbrakonøkkel, lokkåpner, boksåpner, sigarkutter, hektekrok, kompass, fiskeskrape, laserpeker, lommelykt, metallborr, syl, tannpirker og en rekke typer skrutrekkere. Du kan se de nøyaktige spesifikasjonene her.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer