Svalbard Museum vinner pris

Svalbardmuseet i Longyearbyen har vunnet Europarådets museumspris for 2008.

Publisert
Sist oppdatert

Svalbard Museum har vunnet prisen i konkurranse med 59 andre museer rundt i verden, og de er i veldig godt selskap. Tidligere vinnere er blant annet Reformasjonsmuseet i Geneve (2007), Churchill-museet i London (2006) og Museet for bysantisk kultur i Thessaloniki (2005). Bryggene i Bergen fikk prisen i 1978, som var det andre året prisen ble utdelt.

Museet i forskningsparken i Longyearbyen er verdens nordligste museum. Blant forholdene som ble trukket frem i begrunnelsen er at museet legger vekt på faktorer som beskytter liv og aktiviteter i det arktiske område, de nære forbindelser mellom land og sjø og mellom natur og kultur. Museet gir også en innføring i Svalbards historie.

Utmerkelsen består av en bronsestatuett “La femme aux beaux seins” av Joan Miró som museet skal beholde i ett år, et diplom og en sjekk på 5.000 euro. Utdelingen vil foregå i Strasbourg den 14. april 2008.

Isbjørn fra utstillingen.<br \><i>Foto: svalbardmuseum.no/Halvor Rønning</i> Foto: svalbardmuseum.no/Halvor Rønning
Isbjørn fra utstillingen.
Foto: svalbardmuseum.no/Halvor Rønning Foto: svalbardmuseum.no/Halvor Rønning Vis mer


Svalbardmuseet på nett: svalbardmuseum.no


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer