Sushibar på Oslo Lufthavn vant pris

Yo! Sushi er kåret til et av verdens beste serveringssteder på flyplass.

<b>4,5 MÅNEDER GAMMEL:</b> Yo! Sushi åpnet på Oslo Lufthavn i februar. Maten er allerede ferdig servert. Du kan velge mellom å spise her eller om du vil ta med takeaway. Foto: Silje Ulveseth
4,5 MÅNEDER GAMMEL: Yo! Sushi åpnet på Oslo Lufthavn i februar. Maten er allerede ferdig servert. Du kan velge mellom å spise her eller om du vil ta med takeaway. Foto: Silje Ulveseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden i vinter og fram til april har det åpnet 30 nye serveringssteder og kiosker på Oslo Lufthavn Gardermoen. Sushibaren Yo! Sushi er en av disse og selv om spisestedet bare har vært åpent siden 6. februar, har det allerede rukket å vinne en pris.

Torsdag 21. juni 2012 tok Yo! Sushi prisen som verdens beste serveringssted på flyplass innenfor kategorien «Best Self Service/Assisted Service concept» i FAB Awards, melder SSP i en pressemelding.

Yo! Sushi konkurrerte mot syv andre serveringssteder i kategorien.

Les også: Nyåpnet sushibar på Oslo Lufthavn

– Suksess fra dag én

FAB Awards er en internasjonal konkurranse som kårer de beste serveringsstedene på flyplasser i verden innenfor ulike kategorier. Prisutdelingen arrangeres i tilknytning til konferansen FAB Conference og i regi av den uavhengige organisasjonen The Moodie Report og søsterpublikasjonen The Foodie Report, ifølge SSP.

Morten Solberg Nilsen eradministrerende direktør i SSP. Foto: Silje Ulveseth
Morten Solberg Nilsen eradministrerende direktør i SSP. Foto: Silje Ulveseth Vis mer


Prisen er utviklet for å anerkjenne det beste og mest innovative innen mat og drikke på flyplasser og jernbanestasjoner.

Yo! Sushi har vært en suksess fra dag én. Produktene er synlige og tilgjengelige. Her presenteres det flotteste som kommer fra havet rundt Norge på en utrolig delikat, innovativ og effektiv måte. Passasjerene har full kontroll på tiden men det er likevel lett å bli så oppslukt i god drikke og de stadig nye smakende som fyker forbi på transportbåndet, forteller Morten Solberg Nilsen, administrerende direktør i SSP, i pressemeldingen.

Nye spisesteder på OSL: Garanterer mat på 10 minutter

40 sitteplasser

Solberg Nilsen forteller at de har fått gode tilbakemeldinger fra kundene.

– Med bare 40 sitteplasser så kan det godt hende at Yo! Sushi på Oslo Lufthavn er den restauranten i Norge med høyest omsetning per sitteplass, sier Solberg Nilsen.

Yo! Sushi ligger plassert på utland, er 100 kvadratmeter stor og har 42 sitteplasser. Sushibaren er et konsept fra London, som også finnes i Portugal og Midt-Østen. Alle sushi-kokkene har blitt trent opp i England.

Fargekoder avgjør prisen

Konseptet er enkelt: Du setter deg ned og forsyner deg av maten som går rundt på båndet. Alle rettene er priset etter fargen på tallerkenen, så det er opp til deg selv å avgjøre om du vil spise dyrt eller billig.


– Det er mye mat på den grå tallerkenen, forklarer Solberg Nilsen om den dyreste retten.

Når du har spist ferdig, kommer en ansatt fra sushibaren og teller opp tallerkene og drikken, og gir deg regningen. Regningen betaler du i kassen etterpå.

LETT Å SPOTTE: Sushibaren ligger på utland, like etter gamle Kon-Tiki, som nå er fjernet. Foto: Silje Ulveseth
SE MATEN BLI LAGET: Bli underholdt av kokkene og TV-skjermen mens du nyter maten, som kommer rullende rundt. Foto: Silje Ulveseth
FARGEKODER: Alle rettene er priset etter fargen på tallerkenen, så det er opp til deg selv å avgjøre om du vil spise dyrt eller billig. Foto: SILJE ULVESETH
HJELPKNAPP: Trenger du hjelp til noe? Da trykker du på den røde "!Help"-knappen. Foto: Silje Ulveseth
SUSHI-PINNER FOR NYBEGYNNERE: Ikke så flink til å spise med pinner? Da er dette noe for deg. Foto: Silje Ulveseth
GODT GREP: Disse spisepinnene er enkle å sette sammen, i tillegg til enkle å bruke. Foto: Silje Ulveseth
KASSEN: En ansatt regner sammen hvor mye du har spist og drukket, deretter betaler du i denne kassen. Foto: Silje Ulveseth
DÅRLIG TID? Bytt ut flymaten med medbrakt sushi. Foto: Silje Ulveseth

Se bildene av sushibaren

YO! Sushi har åpent hver dag fra klokken 06.00 til 21.00.

Les også: Starbucks-premiere på Oslo Lufthavn - se bildene!