Sushi à la mozarella

Saftig mozzarella, pesto og sprø tomater. På Piazza Navona i Roma ligger en gastronomisk liten perle. Inspirert av japanske sushibarer er mozzarellabaren Obika en drøm for ostefans, og en ny trend på det italienske matkartet.

På Piazza Navona kan du fråtse i deilige mozarellaretter.
På Piazza Navona kan du fråtse i deilige mozarellaretter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvit, trendy, delikat, mild, myk og saftig. Tenk deg en sushibar der sashimi, nigiri og maki er byttet med fersk mozzarella. Da får du mozarellabaren Obika på hjørnet av Piazza di Firenze, ved Piazza Navona, i Roma.

I følge trend- og interiørmagasinet Wallpaper er Obika det hippeste innen dining i Roma om dagen. Mozzarellaelskere og connoisseurer strømmer til den nylig åpnede mozzarellabaren for en oppfriskende ostelunsj og en aperitiff. Baren er inspirert av japenske sushibarer og serveringen foregår ved en oval sushibardisk midt i lokalet. Stedets italienske og fremadstormende arkitekt, Labics, blander her streng modernisme med luftig romersk stil, representert ved de mange buegangene i baren.

Obika serverer tre varianter av den nydelige hvite osten; Casertana, Sakerbitana og Pontina. Osten kommer fra Napoli og leveres helt fersk i baren klokken åtte hver morgen.

Noen av barens spesialiteter er håndskåret mozzarella fra Campania servert med ansjos, samt Fiordilatteost fra Salento med en rik løkchutney som siderett. Rettene koster alt fra 80 til 140 kroner, og dagens meny ligger på rundt 90 kroner. Baren er ellers åpen fra mandag til lørdag fra 8 til 24.

Adresse:
Obika
Via dei Prefetti 26a
Hjørnet av Piazza di Firenze
Roma
Tlf: + 0039 06 6832 630

 • Nettsted:
 • Obika

  Reise og mat

  Paella, gazpacho, tortilla og creme catalana? Lær deg å lage middelhavmat på Spania-ferien.
  BILDESPESIAL: Matmarkedet La Boquería
  Morgenmad med Arne Jacobsen
  På rygg hos Patrick Kluivert i Barcelona
  Farlig fet middelhavsmat
  Amor, utroskap og mat
  Bobler i glasset
  TYREFEKTING: Dødelig drama i kveldssola
  Elegant småbylukus i Nord-Spania
  GODE ADRESSER: Innsidehandel i Barcelona