Surfing og vannsport

Foto: Bali Tourism Authorities
Foto: Bali Tourism Authorities Vis mer


Canggu Beach, Bali
Denne stranden, som ligger helt sør på Bali, kan skilte med såpass bra bølger at surferne kommer fra Gullkysten i Australia for å boltre seg. Er du helt fersk, kan du gå på kurs for å lære å ri på bølgene.
På nett: Bali Tourism og Bali Learn to Surf

Laguna i Dahabbukten, Egypt
Denne naturlige lagunen er perfekt for aktiviteter som seiling og vindsurfing. Mild bris innerst i lagunen gjør forholdene perfekte for nybegynnere, mens de mer drevne finner større utfordringer lenger ut i lagunen. Dahabbukten ligger et stykke nord for Sharm el Sheikh, dit flere norske turoperatører sender turister.
På nett: Egypt Tourism

Pipeline, Hawaii
Surfing er vel nesten "nasjonalsporten" på Hawaii, og Pipeline langs North Shore er en av de beste surfestrendene. Dette er stedet for proffene, for bølgene her kan være svært høye. Novisene bør holde seg på sørsiden av øya.
På nett: North Shore

Mundaka, Nord-Spania
Mundaka i Baskerland har noen av de største bølgene i Europa, og hver oktober kommer verdens beste surfere hit for å konkurrere. Stedet er også glimrende for vindsurfing og kiting.
På nett: Mundaka

Kommetjie, Sør-Afrika
En halvtimes kjøretur utenfor Cape Town ligger Sør-Afrikas mest populære område for surfing. Her er det flere surfestrender: Long Beach, Inner Com, Outer Kom (med stooore bølger), og Sunset Reef, der bølgene blir opptil åtte meter høye. Ta med våtdrakten, for disse surfestrendene ligger på Atlanterhavssiden der vannet er kjølig.
På nett: Tourism Cape Town

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fistral Beach, Cornwall
Igjen sniker det seg en britisk destinasjon på listen, men Cornwall er kjent for å være et surfeparadis. Både Fistral Beach og Great Western Beach ligger ikke langt unna Newquay, Cornwalls "hovedstad".
På nett: Visit Cornwall

I Norge er Stadtlandet kjent for å være et bra surfested. Vi har testet det. Les mer her: Hang loose på Stadt