Surfeskoler i utlandet


For deg som har et bilde av surfing som en eksotisk sport forbundet med solfylte dager, varmt vann og hawaiiblomster i håret, kan nok norske forhold bli i kaldeste laget. Vil du oppleve den ekte surfin' feeling, kan det nok lønne seg å hoppe på flyet ut av landet. Det finnes mange eksotiske steder å ri bølger, noen med større surfetradisjoner enn andre.

Vi i DinSide har funnet fram til surfeskoler i alle verdenshjørner for deg. Her finner du kanskje et reisemål som gir deg den våte actionferien du drømmer om:

Courtesy of New Soth Wales tourism
Courtesy of New Soth Wales tourism Vis mer


Storbritania

Surfing er også populært i England, Irland og Skottland. Du finner nok ikke tropiske forhold her heller, men det vil ikke være like kaldt som i Norge. Spesielt områdene rundt Cornwall i Sør-England er populære blant surfere. Byen Newquay har rykte på seg for å være den engelske surfehovedstaden, og byr på mange tilbud for den surfofile.

I Skottland er det ikke bare whiskey og sauer, men også førsteklasses bølger. Det er i de nordlige områdene av landet du finner de beste surfestedene, men vær forberedt på kalde forhold også her. Irland har også mer enn grønne høysletter. I den nordvestelige delen av landet finner du mange surfesteder, men ikke fullt så mange skoler. Flyr man til London, er det ikke mer enn fire timer med bil eller buss til Newquay, som trolig vil være det beste stedet å reise for en nybegynner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen surfeskoler i Storbritania:

The Big Blue Surf School, Cornwall
Skolen tilbyr alt fra halvdagskurs til opplæring over en hel uke. Prisene inkluderer lån av utstyr og transport til surfestedene, og varierer fra 240 kroner for en halv surfedag til 1.400 kroner for en uke.
På nett: The Big Blue Surf School

Dolphin Surf School, Newquay
Denne skolen tilbyr også halvdagskurs, dagskurs og ukeskurs. Prisene inkluderer også utstyr og transport, i tillegg til omvisningsturer på brettfabrikker og steder de produserer våtdrakter.
Prisene starter på 240 kroner og varierer opp til 1.600 kroner.
På nett: Dolphin Surf School

Bundoran Surf Co., Bundoran
Skolen finner du i den irske surfehovedstaden Bundoran. Her kan du melde deg på pakkeløsninger som inkluderer overnatting, frokost og surfetimer med utstyr. Prisene starter på 400 kroner.
På nett: Bundoran Surf Co

Courtesy of New Soth Wales tourism
Courtesy of New Soth Wales tourism Vis mer


Frankrike, Biarritz

Den franske Atlanterhavskysten har lenge vært ettertraktet blant surfere verden over. Her finner du bølger store som hus i vintermånedene, men også fine begynnerbølger for deg som er helt grønn i faget. Området rundt Biaritz, i bunn av Biskayabukten, er det mest populære blant surfere, og oser av surfing og strandliv. Kanskje kombinert vinsmaking og surfing frister? Her finner du en fransk beachbum klar til å lære deg nye surfetriks:

Jo Moraiz, Biarritz
Skolen tilbyr opplæring med privat instruktør, samt gruppeundervisning og kurs på opptil en uke. Prisen for privat undervisning er 620 kroner for en dag. Gruppeundervisning koster fra 250 til 1.300 kroner.
På nett: Jo Moraiz

Plums Surf School, Biarritz
Her kan du få opplæring hos en tidligere europamester i longboard. Prisene inkluderer alt utstyr og kursene varierer fra 1,5 timer til fem dager. Pris for en og en halv time opplæring begynner på 300 kroner.
På nett: Plums Surf School

Spania, Kanariøyene

På den spanske landsbygda i Baskerland finner du også surfing i verdensklasse. Fra byene Santander og Bilbao, er det ikke langt til havet og rullende dønninger. I delstaten Andalucia på sørvestkysten rundt byen Cadiz, er det også fine forhold for deg som vil lære å ri bølger. De beste stedene for å lære å surfe i Spania ligger imidlertid på Kanariøyene. Hit går det hyppige charterruter fra Norge, og det er mange surfeskoler å velge fra. Alle øyene har bra forhold, men Lanzarote og Tenerife går for å være de beste stedene for surfing.

Her er noen spanske escuelas de surf:

Calima Surf School, Kanariøyene
Skolen har avdelinger på samtlige av Kanariøyene, og tilbyr mange forskjellige muligheter for deg som vil lære å surfe. Fem dager med utstyr, instruksjon, transport og lunsj koster fra 1.700 kroner. Pakker som også inkluderer overnatting og varer i en uke, begynner på 3.000 kroner per person. Skolen tilbyr også actionpakker med dykking, seiling og kitesurfing i tilegg til surfing. Her får du også en cd med bilder av deg selv i action, med hjem.
På nett: Calima Surf School

Costa Noeste, Lanzarote
Skolen tilbyr en rekke forskjellige pakkeløsninger for den lærenemme. En uke med overnatting og alt nødvendig utstyr, koster fra 2.500 kroner per person.
På nett: Costa Noeste

Lava Flow Surf, Lanzarote
Ny surfeskole som tilbyr ukes, tredagers og dagskurs.
www.lavaflowsurf.com

Portugal

Portugal er også et yndet reisemål for de som legger verden bak seg med et brett under armen. Hele kysten har gode bølger, men reiser du til Lisboa eller Algarvekysten, har du mange muligheter rett utenfor hotelldøren. Portugal er også en del billigere enn andre europeiske land, samtidig som mulighetene for rimelige flyreiser fra Norge er gode.
Her er noen surfeskoler i Portugal:

Algarve Surf School and Camp, Algarve
Surfeskolen har to hovedkontorer, et på Algarvekysten og et i Sagres. Prisene på en ukes opplæring begynner på 1.600 kroner hvis du arrangerer egen bolig. Ønsker du at skolen skaffer deg et sted å bo, starter de på 2.500 kroner.
På nett: Algarve Surf School and Camp

Ripar Surf School, Peniche
Surfeskolen ligger 65 kilometer nord for Lisboa, i et stille lite område som heter Praia Da Areia Branca. Kanskje noe for deg som liker å styre litt unna turismen. En uke med surfeopplæring koster fra cirka 1.000 kroner. Ønsker du overnatting hos skolen, starter prisene på 1.600 kroner.
På nett: Ripar Surf School

USA, Hawaii

Skal du oppleve det ultimate innen surfing ved første padletak, så er surfesportens hjem dit neste reisemål. Det var her bølgesurfing først oppstod for .... år siden. Når vinterstormene herjer i det nordlige Stillehavet, finner du alle de beste surferne i verden på de hawaiiske øyene. Med mindre du ønsker å drukne i ditt første møte med bølgene, er nok ikke de mest kjente surfestedene der du gir deg i hevd med havet for første gang. Det finnes allikevel utallige steder med forhold som byr på muligheter for å lære å surfe året rundt. Oahu er hovedøyen for surfing på Hawaii, men er sterkt preget av ryktet som verdens ledende surfemekka. Mange gode surfere kan gjøre det vanskelig for en nybegynner å fange en bølge. Maui, Kuai og The Big Island har nesten like gode forhold, noe du kan ta med i betraktningen hvis du velger Hawaii som skolegården for dine surfetimer.
Det amerikanske fastlandet, og særlig kysten i delsataten Los Angeles, byr også på surfekultur og bølger i alle kategorier. Både sør- og nordover fra LA finner du en rekke kjente surfestrender.
Her kan du finne den ekte Aloha'en og lære surfing the american way:

Maui Surf Shop, Maui
Skolen tilbyr kurs i det meste av vannaktiviteter, og surfekursene går på timesbasis. To timer opplæring koster fra 550 kroner.
På nett: Maui Surf Shop

Hans Hedemann Surf School, Oahu
Den profesionelle surferen Hans Hedemann tilbyr surfeopplæring fra 345 kroner i timen.
På nett: Hans Hedemann Surf School

Surf Academy, California
Holder surfekurs på forskjellige steder i California. Kursene starter på 350 kroner for to timer opplæring inkludert utstyr. Nettstedet gir også en del praktiske opplysninger rundt det å lære seg å surfe.
På nett: Surf Academy

Courtesy of New Soth Wales tourism
Courtesy of New Soth Wales tourism Vis mer


Indonesia, Bali

Indonesia har tusenvis av øyer som trekker enda flere surfere hvert år. Bali er et naturlig utgangspunkt for deg som er "first timer". Bortsett fra å være latterlig billig, så har Indonesia også en unik kultur, blide mennesker og utsøkt mat. Mange av de balinesiske bølgene er ganske røffe og brekker på skarpe korallrev, så det er viktig å finne seg en god instruktør eller skole som kan ta deg med på de rette stedene.

Surfeskoler på Bali:

Learn to Surf, Bali
Skolen ligger på den kjente Kuta Beach, og tilbyr 2,5 timer surfeopplæring fra 260 kroner.
På nett: Learn to Surf

Rip Curl School of Surf
Tilbyr også surfetimer på Bali.
På nett: Rip Curl School of Surf

Australia

Australia er utvilsomt verdens største surfekontinent. Den lange kystlinjen har utallige strender og alle typer bølger. Hvis nordmenn er født med ski på bena, ja da har nok australierne landet rett på surfebrettet. Surfing i Australia foregår stort sett langs hele kysten bortsett fra i nord. Temperaturene varierer en del med hvor man befinner seg og hvilke årstid det er, men surfing er en helårsaktivitet i Australia.
På den australske surfeføderasjonens hjemmeside finner du en guide til alle registrerte surfeskoler Down Under:

Surfing Australia
Surfeopplæring er generelt billig i Australia, og prisene for to timer med opplæring i grupper starter på rundt 200 kroner.
På nett: Surfing Australia

Sør-Afrika
Sør-Afrika har de siste årene blitt et populært reisemål for oss nordmenn. Landet byr også på bølger i verdensklassen. Kyststrekningen imellom Cape Town og Durban er den beste for surfing. Områdene kan være øde, og for deg som ønsker å lære vil en av de store kystbyene være et godt utgangspunkt.
Link for deg som ønsker å reise på en surfesafari:

Downhill Adventures, Cape Town
Skolen tilbyr timer og pakkeløsninger fra 750 kroner dagen. Da er leie av brett og våtdrakt inkludert.
På nett: Downhill Adventures

Courtesy of New Soth Wales tourism
Courtesy of New Soth Wales tourism Vis mer


Brasil

I Brasil danser man ikke bare samba under karneval, men også på bølgene. Nasjonen har flere strender enn en surfer kan drømme om, og hele kystlinjen fra nord til sør byr på gode bølger. Charterdestinasjoner som Natal og Fortaleza kan være gode utgangspunkt for surfeopplæring. Det er allikevel den sørlige delen av landet, i områdene rundt byen Florianapolis, som har rykte på seg for å være de beste surfestedene.

Easy Surf, Pipa
Skolen ligger ved det lille tettstedet Praia de Pipa, sirka en time kjøring sørover fra Natal.
En dag med opplæring og leie av brett koster fra 250 kroner.

(På grunn av uroen i muslimske land, anbefaler vi å sjekke Utenriksdepartementets reiseråd før du reiser til Indonesia).

>> Les surfeinstruktørens råd til deg som vil lære deg å ri bølger her

>> Skoler for deg som vil lære å surfe i Norge