Surfeskoler i Norge


- Surfing i Norge har hatt en eksplosjonsartet vekst de siste årene, forteller Gunnar Neset i Norges Surfeforbund. Han har padlet verden rundt i 15 år, og kan fortelle at det nå også har vokst frem flere store surfemiljøer langs norskekysten.

- Surfing har blitt enormt populært, særlig i Stavanger-området hvor det har blitt vanlig å se biler som kjører rundt med surfebrett på taket. Vil du reise til varmere strøk for å lære, finnes det også mange charterdestinasjoner som har bra surfebølger. Bølgene i Norge er likevel noen av de beste i Nord-Europa, forklarer Neset.

Bølgene her hjemme er på sitt beste på høsten og vinteren, når stormene herjer i det nordlige Atlanterhavet. Det er jo kanskje ikke den tiden av året det frister mest å hoppe i vannet, men skal vi høre på de som blir bitt av basillen, så er det ikke så kaldt som man tror ... Det er allikevel nødvendig med tykke våtdrakter, hansker, støvler og hette for å holde varmen.

Noen av de mest kjente surfebølgene i Norge finner du på Jær-kysten, ved Nevlunghavn i Larvikområdet, ved Lista, på Stadt og i Lofoten. Det er ikke så mange surfeskoler å velge mellom i Norge. Blant de skolene som finnes, varierer det også hvilke tider av året det blir holdt kurs på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er noen av de norske surfeskolene vi fant for deg som er villig til å trosse norske dønninger:

Session Surfschool, Stavanger
Skolen tilbyr kurs over to dager i helgene, og surfingen foregår på Jæren utenfor Stavanger. Kurset inkluderer alt utstyr som er nødvendig, og transport fra Stavanger til surfestranden. Prisen på kurset er 800 kroner.
På nett: Session Surfschool

SurfSentrum, Stavanger
Også denne skolen lærer deg å surfe på Jæren. Kursene inkluderer alt utstyr. Kursene går både på ukedager og i helgene. Helgekurset koster 800 kroner, mens et dagskurs koster deg 390 kroner.
På nett: SurfSentrum

Stadtsurfing, Stadt
Surfeskolen ligger på Stadt, eller nærmere bestemt i Hoddevik. Det idylliske lille stedet ligger litt grisegrent til, men tilbyr pakker med surfekurs og overnatting. Da er også alt surfeutstyr inkludert, samtidig som det er 50 meter ned til bølgene fra senga di. Prisen på to dager med kurs og overnatting er 1.800 kroner. Enkleste måten å komme seg til Hoddevik på, er å fly til Eid. Det er også mulig å ta båt fra Bergen eller buss fra Oslo (cirka ni timer).
På nett: Stadtsurfing

Surf School, Stavanger
Surfeskolen er drevet av en privatperson, og tilbyr surfetimer til nybegynnere. Prisene starter på 390 kroner for en full dag med surfeopplæring, transport fra Stavanger og nødvendig utstyr.
På nett: Surf School

>> Les surfeinstruktørens råd til deg som vil lære deg å ri bølger her

>> Surfeskoler i utlandet

Eksterne linker på surfing i Norge:
Surfing i Lofoten
WannaSurf