Surfere drept av hai

To surfere er de siste dagene drept av hai i OL-landet.

Det har vært mye snakk om haifaren i Australia før OL i Sydney. De spreke triatletene svømte alle helskinnet gjennom innledningen til sin olympiske øvelse, godt beskyttet av haijegere, dykkere og nett både over og under vann. Så heldige var ikke to surfere syd i landet. De siste dagene er to unge menn drept av hai vest for Adelaide.

Mot normalt

Mange haislag patruljerer Australias farvann. Likevel drepes i snitt kun én person av hai her hvert år. Derfor vekker det betydelig oppsikt når to unge surfere drepes to dager på rad på strender mindre enn ti mil fra hverandre i staten South Australia.

Surfere drept av hai

  1. Hvor er Eyre-halvøyen?

Her, i den tørreste staten på kontinentet, finnes også en rekke flotte surfestrender. De dødelige haiangrepene skjedde på strendene Cactus Beach og Black Point. Begge strendene ligger på Eyre-halvøyen vest for Adelaide.

Begge ofrene var unge surfere, 17 og 25 år gamle. Ingen av dem er funnet i skrivende stund, men surfebrettene er lokalisert, og øyevitner har sett angrepene. Det regnes derfor som sikkert at begge to har omkommet.

I dette området er også en av de største av den fryktede store hvite haien fanget. I 1987 ble et eksemplar på mer enn syv meter fanget utenfor Kangoroo Island, sydvest for Adelaide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternative reiser

Velger du å holde deg unna haienes middagsbord, er det nok av andre steder å reise. Sjekk vår oversikt over restplasser. Lurer du på hva andre syns om ditt reisemål – eller har du reisehistorier å dele med andre? Sjekk reiseguiden for lesernes egne vurderinger.