<b>GRATIS NETT:</b> Fra og med i dag av kan flypassasjerer på Kastrup surfe gratis på nettet. Foto: Silje Ulveseth
GRATIS NETT: Fra og med i dag av kan flypassasjerer på Kastrup surfe gratis på nettet. Foto: Silje UlvesethVis mer

Surf gratis på Kastrup

Endelig får flypassasjerer gratis Internett på Københavns flyplass også.

1. juni i år kom det gratis Internett på alle Avinors lufthavner. Først i dag, fem måneder seinere, har danskene fått gratis WiFi på Kastrup lufthavn.

Internett-tilgangen skal være en del av et mer omfattende bonusprogram, Advantage, som gir gode tilbud på både kjøp og parkering på flyplassen, ifølge politiken.dk

Denne nyheten har mange passasjerer ventet på. Flere undersøkelser har nemlig vist at gratis WiFi lenge har stått øverst på passasjerenes ønskeliste.

Hittil har reisende måtte betale for å koble seg opp på flyplassens Internett, mens det har vært gratis WiFi på diverse lounger.

Les også: Nå kan du surfe gratis på Oslo Lufthavn

Slik gjør du det

For å kunne surfe på nettet på Kastrup, må du først gå inn på nettverket som heter CPH Hotspot og registrere deg. Deretter vil du få øyeblikkelig tilgang til nettet.

Kastrup lufthavn skal i tillegg være godt skiltet med informasjon om hvordan du kobler deg opp til nettet, og de ansatte ved flyplassen står også til disposisjon hvis det skulle være noe.

Flyplassene Billund og Aalborg har allerede hatt gratis nett en stund.

>>SAS lanserer telefontjeneste - igjen

Derfor er det ikke åpent nettverk

At Internett er ønsket på flyplassen, kan Avinor trygt slå fast. Så langt har over 500.000 passasjerer benyttet seg av gratis Internett siden lanseringen i juni i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra torsdag 1. desember blir det enda lettere for passasjerene å surfe gratis på Avinors lufthavner. Nå dropper de nemlig papirkodene og satser på SMS.

Den nye løsningen går ut på at du bestiller brukernavn og passord på påloggingsportalen til Avinor sin IP-sone med mobilnummeret ditt når du er på lufthavnen. Deretter velger du «Gratis Wi-Fi», følger instruksjonene på siden og så mottar du brukernavn og passord på SMS.

Dersom du lurer på hvorfor Avinor ikke kan ha et åpent nettverk på lufthavnene sine i stedet for en SMS-tjeneste, er svaret enkelt:

– Fordi vi blir nødt til å registrere brukerne når EUs datalagringsdirektiv slår i kraft. Da er vi pålagt til å identifisere brukerne på våre nettverk, forklarer Øystein Høsteland Sundby, kommersiell sjef i Avinor, til DinSide.

Datalagringsdirektivet vil tre i kraft til neste år.