SuperSpeed2 ankom Norge

I går ankom Color Lines SuperSpeed2 Larvik for første gang.

Presis kl. 12.00 søndag 8. juni seilte det 212 meter lange SuperSpeed2 inn til Larvik.

SuperSpeed 2 er den andre av to hurtigferger Color Line har bestilt. Skipet skal trafikkere strekningen Larvik- Hirtshals fra 20. juni, og vil ha to daglige avganger. Overfarten vil ta 3 timer og 45 minutter.

SuperSpeed2 representerer en betydelig kapasitetsøkning med plass til cirka 1.900 passasjerer, 750 biler og cirka 170 trailere.

SuperSpeed1 ble døpt 12. mars, og har siden gått i rute mellom Kristiansand og Hirtshals.


Se bilder av SuperSpeed2

Se video lenger ned i saken.

Kjappere til Danmark

De nye skipene har servicefart på 27 knop og vil kunne gjøre unna strekningene fra Kristiansand og Larvik til Hirtshals langt raskere enn i dag. På strekningen Larvik – Hirtshals forventes en overfartstid på 3 timer og 45 minutter, mens tilsvarende for strekningen Kristiansand – Hirtshals er 3 timer og 15 minutter.

Det betyr at reisetiden blir 1 time og 15 minutter kortere fra Kristiansand, og 1 time og 45 minutter kortere fra Larvik.

Fjerde nye skip

SuperSpeed2 er det siste skipet i en omfattende flåtefornyelse for til sammen 7,5 milliarder kroner, representert ved cruiseskipene Color Fantasy og Color Magic, og transportkonseptene SuperSpeed 1 og 2.

Det kom mange tilbakemeldinger til Color Line om at det var for få muligheter til å sette seg ned på SuperSpeed1. Nå har både SuperSpeed1 og SuperSpeed2 fått flere sittemuligheter ombord.

På nett: Color Line

Se video av innseilingen:


Foto og redigering: Jørgen Aas, Allegro Film AS

Se bilder av SuperSpeed2