Superbillig sommerfly

BILLIGGUIDE: Det popper opp nye billigflyruter raskere enn bobler i boblebad. I sommer kan du fly lavpris til 62 destinasjoner.

Lavprisflyselskapene lanserer stadig nye ruter. Bare siden sist vi summerte lavprisflydestinasjonene i januar, har det kommet tre nye destinasjoner, og tilbudet på mange av rutene har blitt bedre, med flere aktører og flere flyvninger. Skal du ut og fly i løpet av sommersesongen, dvs. i vår, sommer eller høst, så har du hele 62 destinasjoner å velge mellom.

>> BILLIGLISTEN: Hit flyr du til lavpris i sommer


>> FAKTA OG NETTADRESSER: Flyselskapene

Lavprisfly

Reiser du gjerne med lavprisfly, eller foretrekker du helst konvensjonelle flyselskap? (Avsluttet)
Det som gir meg den billigste billetten der og da(67%) 325
Lavprisselskap(24%) 115
Konvensjonelle flyselskap(10%) 47
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Prisene

Billettprisen varierer selvsagt med destinasjon og flyselskap, i tillegg til de vanlige prisprinsippene med tilbud og etterspørsel. Populære destinasjoner blir raskere utsolgt enn kanskje mindre populære destinasjoner, fordi det er et begrenset antall billetter som selges til laveste pris, og fordi disse billettene selvsagt går først. De store lavprisselskapene la ut sommerrutebillettene i desember. Dersom du kan planlegge langt fram i tid, er det selvsagt lønnsomt å stå parat når salget av sesongens billetter starter. Avhengig av hvor du skal reise, er det fremdeles billige billetter tilgjengelige. Hvor billig du kan få billettene, kan du se i denne artikkelen, sammen med faktainformasjon og nettadresser til de aktuelle lavprisselskapene.

Slik slår du kloa i de billigste billettene:

 • Vær tidlig ute.
 • Sjekk med flere selskaper, selv om de har rutesamarbeide og selger billetter til de samme flyvningene, kan det være gode prisdifferanser mellom forskjellige selskaper.
 • Vær fleksibel med tanke på reisedag.
 • Reis utenfor de store feriene. Det er alltid dyrest i skoleferiene. Sjekk når skoleferiene er, ved hjelp av vår skoleferieoversikt.
 • Enveisbilletter: Billettene er priset med enveispris. Det kan være billigere å benytte forskjellige selskaper på tur- og returreise.
 • Sjekk barne/ungdomsrabattene: Selv om et selskap har den laveste billettprisen i utgangspunktet, er det ikke sikkert at dette er det billigste når barna skal med. Les mer om barnerabattene på fly i denne artikkelen.
 • >> BILLIGLISTEN: Hit flyr du til lavpris i sommer


  >> FAKTA OG NETTADRESSER: Flyselskapene

  Relaterte artikler:

  GUIDE: Vi har testet 12 internasjonale flyplasser fra Oslo til Singapore
  EU har svartelistet nesten 100 flyselskaper
  Det er mye rart som kan skje om bord. Sjekk disse utrolige historiene
  BILDER: Lounge-luksus på Gardermoen