Superbakterie skal redde Oktoberfest

Skal hindre guffen lukt i teltene.

RØYKFRIE TELT: Arrangørene mener det kan lukte vondt i teltene uten røyk. Sigarettlukten skal nemlig være en av grunnene til at det ikke lukter urin, gammel mat og øl i lokalet. Foto: Colourbox.com
RØYKFRIE TELT: Arrangørene mener det kan lukte vondt i teltene uten røyk. Sigarettlukten skal nemlig være en av grunnene til at det ikke lukter urin, gammel mat og øl i lokalet. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. august 2010 innførte Bayern landets strengeste røykelov.

DinSide har tidligere skrevet at det blir et generelt røykeforbud på utesteder som barer, restauranter, diskoteker og kafeer i Tyskland. Men dette innebærer også et røykeforbud i utendørsanlegg og telt som de benytter under Oktoberfesten.

Ikke bare blir deler av d'Wiesn, Oktoberfest, røykfri, men i tillegg fyller turistattraksjonen 200 år. Lørdag 18. august var allerede festlighetene i gang, og varer til 4. oktober.

Bayern er ikke alene: Nå er det røykeforbud på Times Square

Frykter dårlig lukt

Men selv om det i de fleste tilfeller er positivt å kutte røyken, er det ikke bare positive ting som følger av dette. Sigarettrøyken er nemlig en av årsakene til at du ikke lukter urin og øl-stank i teltene, mener arrangørene.

En av de som har uttrykket sin bekymring for dette er Ricky Steinberg, som har ansvar for bryggeriet Hofbräuhaus.

– Man har jo hørt fra nattklubbseiere at stanken kan bli veldig kraftig, sier Steinberg til Der Spiegel.

Taxituren kostet 21.000 kroner: «Måtte» komme seg på Oktoberfest...

Slik virker bakterien

Men røyk er selvsagt ikke løsningen til alt. Ifølge Aftonbladet.se skal arrangørene nemlig teste ut en bakterie i tre av øl-teltene, som skal spise opp mat- og drikkerester, samt andre illeluktende ting.

Planen er å spre bakteriene på teltgulvet og rundt toalettene. Disse ukresne bakteriene spiser opp det unevnelige og etterlater seg en diskret lukt av jord.

Hofbräus-teltet er et av de tre teltene som skal teste ut denne bakterien, mens de andre to er hemmelige. Arrangørene mener nemlig at de besøkende selv må avgjøre hvilket telt som lukter best.

Kom deg på Oktoberfest! Se hva det koster

Dyre flybilletter

Fikk du plutselig lyst til å dra til München og oppleve moroa selv? Da må du nok belage deg på at det vil koste flesk.

DinSide har gjort en kjapp prissjekk på hvor mye det koster å fly til München fra Oslo Gardermoen for en langhelg.

Bestiller du billett fra SAS ser prisen slik ut:
torsdag 23. til 26. september = 9 686 kroner for de billigste billettene.

Swiss International Airlines har de billigste billettene på Finn.nos flysøk. I samme periode koster det 3165 kroner og oppover.

Norwegian har derimot ingen ledige billetter disse dagene, men dersom du reiser fra onsdag 22. september til mandag 27. september blir det billigere. For lavpris koster det nemlig bare 2361 kroner.

Les vår reisereportasje fra Oktoberfesten: Brum, barmfager og fuktig

Sove sentralt? 10.000 kroner, takk!

Og hotellkjedene vet selvsagt å ta seg godt betalt i denne perioden. Oktoberfest er nemlig en gullgruve for et hvert hotell.

Dersom du søker etter hotell 23. september til 26. september koster det flesk. På Hotels.com er det 299 hotell som ikke er tilgjengelig på denne reisedatoen. DinSide har sjekket ut hoteller i området Marienplatz, og her er det mye variert.

Dyrest er Hilton Munich City som tar 12.784 for tre netter, mens Schlossgut Oberambach er billigst med sine 4046 kroner. Ulempen er bare at det er 34 kilometer til Marienplatz. De mest sentrale hotellene tar mellom 7637 og 9175 kroner for en langhelg.

Både fly- og hotellpriser ble sjekket mandag 20. september, og vi tar forbehold om prisendringer.

På denne nettsiden får du mer informasjon om årets Oktoberfest.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!