Suksess og fiasko i år 2000

Et skrått blikk på reiseåret 2000 i Norge.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Tyrkia - en turiststorhet som har tapt terreng.
Tyrkia - en turiststorhet som har tapt terreng. Vis mer

Reiseåret 2000 startet med en dundrende milleniumsfiasko, og nyrike dåttcom'ere som flommet inn over det norske internettmarkedet. Hva var det som slo an i året som har gått, og hva var det som floppet? Vi ser på norske og internasjonale reisemål, nordmenn på tur, nye aktører på Internett og enkelte merkverdigheter fra året som gikk.

Hit reiste vi… ikke!

Det er ikke lett å få turoperatørene til å innrømme det. Hvert år er det enkelte reisemål som rett og slett er vanskelige å selge. Og hvert år risikerer reisearrangørene å satse på feil hester… Overkapasiteten rundt årtusenskiftet er et godt eksempel. Vi så at prisene gikk rett i dørken ettersom nyttårsaftenen nærmet seg, når det ble tydelig at de fleste aktet å tilbringe akkurat denne feiringen i hjemlandet. Tyrkia og Brasil er blant floppene fra i fjor.

Hit reiste vi

Tyrkia ble ganske raskt en stor suksess når landet ble lansert som chartermål på 80-tallet, men har nå tapt terreng. Fortsatt er det kjente travere som dominerer når Ola Dunk skal reise på tur. Kanariøyene vinner vinteren, og Hellas sommeren. Flere og kortere reiser er imidlertid i vekst, og det betyr storbyferie. Vi reiser også gjerne langt… i alle fall om turen går til smilets land i øst. Se våre mest populære reisemål her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Populært – og harry

Det er populært å reise til Kanariøyene, kanskje for populært? I alle fall ble Playa del Ingles på Gran Canaria kåret til et av de aller mest harry reisemålene i verden i vår leseravstemning. Hva som er mest harry? Velkjente, nære og shoppingvennlige reisemål i våre naboland ble klare vinnere. Stikkord? Grilldress, flesk og sprit… Finn ut mer om de harry reisemålene her.

Best i Norge

Norske vannfall trekker både innenlandske og utenlandske turister.
Norske vannfall trekker både innenlandske og utenlandske turister. Vis mer

En dårlig sommer plaget det meste av Sør-Norge med regn i bøtter og spann. Likevel er Norge vårt nærmeste og mest populære ferieland. Hovedstaden slår knockout på de andre viktige destinasjonene innenlands, med Holmenkollen som den fremste attraksjonen. Vi har også igjen fått smaken på ferie i friluft. Se hva vi helst gjør i Norge her.

Eksplosjon på nettet

I løpet av år 2000 gikk vi fra nesten ingen til en hel haug nettreiseaktører. Det er først og fremst på Internett vi ser endringer i reisebransjen i året som gikk. Flere vil dele kaken, stadige nye tilbud og brukere, som i større grad vender seg mot nettet for å søke reiseinformasjon og handle reiser. Her er noen av de aktørene som gjorde sin inntreden i fjor.

Lenestolrace og penisfestival

Verden er mangfoldig – det har DinSide Reise til fulle vist i vår faste spalte: Ukens Hotspot. Planeten huser mengder av merkelige begivenheter, forunderlige festivaler og ville konkurranser. Hva med den japanske penisfestivalen? Eller det amerikanske lenestolracet – på ski? Sjekk våre glimt fra spennende steder på kloden her, og regn med at vi gir deg mye mer i året som kommer.

Billig reise?

Den enkleste måten å få seg en ferie i siste liten er å følge med på vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Hvis du er i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes egne anbefalinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du også selv gi karakterer på reisemål hvor du har vært. Om flyene går som de skal finner du ut i vårt nye verktøy, Fly i rute?