En virkelig fantastisk oppfinnelse. Foto: AquaSafeStraw
En virkelig fantastisk oppfinnelse. Foto: AquaSafeStrawVis mer

Sugerøret som gir deg rent vann - uansett

Genial oppfinnelse redder helsen.

Du skal ikke skue hunden på hårene, heter det. Og dette ordtaket passer perfekt å bruke når vi tar for oss det geniale drikkesugerøret AquaSafeStraw.

Ved hjelp av dette lille røret, kan du trygt drikke vannet på feriemålet - du kan til og med ta deg en sup fra sølepytten i veien!

Ja, tro det eller ei, men AquaSafeStraw fjerner 99,99 prosent av alle vannbårne bakterier på null komma svisj på grunn av filteret som befinner seg inne i røret. Filteret fjerner ifølge produsenten alle parasitter, cyster, sporer og bakterier helt ned i 0,2 mikroners størrelse. Filteret inneholder ikke klorin eller jod, og kan filtrere 500 liter før det må byttes ut. Den er testet av diverse statlige instanser, blant annet australske NATA.

Reiser du til eksotiske steder, er altså dette en reisedings det er vel verdt å investere i. Da slipper du jakten på butikker der du får flaskevann (som i mange land inneholder mye klor), og du bidrar ikke til forsøplingen plastflaskene utgjør (skremmende mye på verdensbasis).

AquaSafeStraw koster 40 dollar inkludert frakt, altså rundt 270 kroner. Du får kjøpt det her: www.aquasafestraw.com.

Denne dingsen bør du ta med på tur

Livreddende oppfinnelse

Det finnes flere konkurrenter til AquaSafeStraw, blant annet LifeStraw og FiltaStraw. De to nevnte produktene fokuserer imidlertid mest på å utvikle produktet til bruk for mennesker som lever uten tilgang på rent vann. I utgangspunktet er filtersugerøret utviklet for å redde liv. Hver dag dør ufattelige 6000 mennesker av sykdommer de har pådratt seg fordi de ikke har tilgang til rent vann.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om hvordan LifeStraw redder liv her. Dersom du ønsker, kan du donere penger til prosjekter som gir LifeStraw til fattige her.