Moro for liten, moro for stor.
Moro for liten, moro for stor.Vis mer

Sug i magen

Den råeste kjelken kommer opp i en fart på hundre kilometer i timen. Spenn på deg romperaceren og kast deg ut i bakken. Vi viser deg hvor.

Aking er morsomt for disse som er små. Og kanskje vel så moro for dem som er store. Ta for deg av fart, snøsprut og sug i magen før vinteren renner bort.

Akingens navle

Det finnes dem som er fornøyd med aking på mors fang på et tohundrekroners akebrett. Og det finnes dem som skiller mellom idrettsaking og lystaking.

- Idrettsaking er når man aker i konkurranser. Lystaking er for dem som synes det er morsomt å ake. Videre skilles det mellom naturbaner og kunstisbaner, forteller Knut Solheim i Oslo akeforening.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Han omtaler Oslo Akeforening som akingens navle, og forteller at det i Oslo-området finnes folk som aktivt deltar i akekonkurranser både innenlands og utenlands. Akeforeningen ble stiftet i 1905.

- Senest i helgen var vi med i VM, og til helgen skal vi til Finland i konkurranser.

Han forteller at aking var stort før siste verdenskrig.

- Da var det store akeanlegg i Oslo, Trondheim og Hallingdalen med store tribuner.

I dag tar folk til takke med bakker i parker og i marka. DinSide Reise har funnet Norges beste akebakker. Klikk her for den store akebakkeoversikten.

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.