Kanskje du skal vente litt med å besøke landet selv om det har et fascinerende dyreliv...
Kanskje du skal vente litt med å besøke landet selv om det har et fascinerende dyreliv...Vis mer

Styr unna Zimbabwe!

Det går allerede rykter om styrker som skal redde ut hvite fra Zimbabwe. Over 1.000 farmer som er styrt av hvite har blitt okkupert av mer enn 10.000 veteraner fra frigjøringskrigen på 70-tallet. Flere er allerede blitt drept.

Utenriksdepartementet har per i dag ikke gått ut med en offentlig advarsel mot å reise til Afrikas uropunkt, men i en kommentar til DinSide opplyser UD at de følger situasjonen svært nøye.

Sinner i kok

President Mugabe har lovet de hvite farmerne ro og orden skal gjenopprettes, men har likevel ikke beordret bort opprørerne. Dette har medført at hvite strømmer til den britiske ambassaden for å få britiske pass. Drapet på den hvite farmeren, David Stevens, har satt sinnene i kok i det uoversiktlige landet.

Sosial uro…

Det bor over 12 millioner innbyggere i Zimbabwe. Det er et godt spørsmål hvor lenge de kan holde ut med Mugabes vanstyre. De fleste lever under fattigdomsgrensen, korrupsjonen er ute av kontroll og når matprisene nå stiger kraftig, legger ikke akkurat det noen demper på den sosiale uroen. Det forestående presidentvalget gjør heller ikke stemningen mindre amper.

Ikke akkurat drømmereisemålet nå…

Det pågår forhandlinger mellom partene, men vi mener at med så mye uro som ligger latent, vil det ta lang tid før dagliglivet normaliseres. Velg heller et annet reisemål den nærmeste tiden.