Stygge fisker kan redde gigantrev

Forskere sier at store, stygge fisker kan redde verdens største korallrev fra å bli ødelagt av global oppvarming.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke noen hemmelighet at korallrev er svært utsatt for global oppvarming og andre klimaendringer. Verdens største korallrev, Great Barrier Reef, er intet unntak. I fjor skrev DinSide at den kjente turisattraksjonen på Australias østkyst kan bli stengt for all turisme. Nå hevder forskere de har funnet ut hvordan korallrevet kan bli holdt ved like.

Reddes av planteetende fisk

Store planteetende fisk kan beskytte revet, skriver den australske nettavisen News.com.au. Undersøkelser viser nemlig at fisken kan hjelpe til å opprettholde robustheten og motstandskraften til korallrevet. Med andre ord vil revet være mer motstandsdyktig mot forurensing, diverse sykdommer og alvorlige stormer.

- En av de beste tingene vi kan gjøre for å hjelpe revet, er å beskytte de planteetende fiskene, sier marinebiologen David Bellwood fra James Cook University til News.com.au.

Nemo kan ikke redde revet

Great Barrier Reef er også kjent som hjemmet til stjernen i animasjonsfilmen Oppdrag Nemo. Men de fargerike små klovnefiskene som Nemo er basert på kommer til kort når det gjelder å redde Great Barrier Reef.

Professor Bellwood sier at klovnefiskene er attraktive, men irrelevante i denne sammenhengen, og at det harde arbeidet med å redde revet må gjøres av de uattraktive, brune fiskene, skriver News.com.au.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!